- Kidnappede iranere er soldater, ikke pilegrimer

Syriske opprørere mener de 48 iranerne de fanget i går er offiserer i Den iranske revolusjonsgarden.

- IRANSKE OFFISERER: Opprørsstyrken Free Syria Army hevdet i dag i et eksklusivt intervju med saudiske Al-Arabiya at de 48 iranske fangene slett ikke er pilegrimer, men soldater og offiserer. Foto: Al-Arabyia/AFP/NTB Scanpix
- IRANSKE OFFISERER: Opprørsstyrken Free Syria Army hevdet i dag i et eksklusivt intervju med saudiske Al-Arabiya at de 48 iranske fangene slett ikke er pilegrimer, men soldater og offiserer. Foto: Al-Arabyia/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom meldingen om at 48 iranske pilegrimer hadde blitt bortført i Syrias hovedstad Damaskus.

Majid Kamjou ved den iranske ambassaden i byen uttalte at det var «væpnede terrorister» som hadde bortført dem mens de var på vei til flyplassen.

- Offiserer i Revolusjonsgarden Nå hevder oppsisjonsstyrken Free Syrian Army at dette var var såkalte Shabiha-krigere fra Iran som hadde vært på rekognoserinsoppdrag i Damaskus.

- Under vår etterforskning fant vi ut at noen av dem var offiserer i Revolusjonsgarden, sa en talsmann i et eksklusivt intervju med den arabiske TV-kanalen Al Arabyia.

Samtidig viste han fram ID-dokumenter han skal ha tatt fra en av mennene. De 48 fangene sitter i bakgrunnen med et stort flagg for opposisjonen.

Viktig alliert Iran er blant Syrias viktigste allierte, i tillegg til Russland.

Det har tidligere vært hevdet at regimet i Teheran har støttet sine venner i Damaskus med både militært personell, våpen og annen støtte. Lederen for den beryktede Quds-styrken, en elitenehet innen Den iranske revolusjonsgarden, har også vært på besøk i den syriske hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer