Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kidnappede iranere er soldater, ikke pilegrimer

Syriske opprørere mener de 48 iranerne de fanget i går er offiserer i Den iranske revolusjonsgarden.

- IRANSKE OFFISERER: Opprørsstyrken Free Syria Army hevdet i dag i et eksklusivt intervju med saudiske Al-Arabiya at de 48 iranske fangene slett ikke er pilegrimer, men soldater og offiserer. Foto: Al-Arabyia/AFP/NTB Scanpix
- IRANSKE OFFISERER: Opprørsstyrken Free Syria Army hevdet i dag i et eksklusivt intervju med saudiske Al-Arabiya at de 48 iranske fangene slett ikke er pilegrimer, men soldater og offiserer. Foto: Al-Arabyia/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kom meldingen om at 48 iranske pilegrimer hadde blitt bortført i Syrias hovedstad Damaskus.

Majid Kamjou ved den iranske ambassaden i byen uttalte at det var «væpnede terrorister» som hadde bortført dem mens de var på vei til flyplassen.

- Offiserer i Revolusjonsgarden Nå hevder oppsisjonsstyrken Free Syrian Army at dette var var såkalte Shabiha-krigere fra Iran som hadde vært på rekognoserinsoppdrag i Damaskus.

- Under vår etterforskning fant vi ut at noen av dem var offiserer i Revolusjonsgarden, sa en talsmann i et eksklusivt intervju med den arabiske TV-kanalen Al Arabyia.

Samtidig viste han fram ID-dokumenter han skal ha tatt fra en av mennene. De 48 fangene sitter i bakgrunnen med et stort flagg for opposisjonen.

Viktig alliert Iran er blant Syrias viktigste allierte, i tillegg til Russland.

Det har tidligere vært hevdet at regimet i Teheran har støttet sine venner i Damaskus med både militært personell, våpen og annen støtte. Lederen for den beryktede Quds-styrken, en elitenehet innen Den iranske revolusjonsgarden, har også vært på besøk i den syriske hovedstaden.

Dessuten skal Iran ha sendt etterretningfolk og overvåkningsutstyr for å hjelpe sine syriske venner med å slå ned på opprøret.

BEVIS: Dette ID-papiret skal bevise at offiserer fra Den iranske revolusjonsgarden er blant de 48 fangede iranerne. Foto: Al-Arabyia/AFP/NTB Scanpix
BEVIS: Dette ID-papiret skal bevise at offiserer fra Den iranske revolusjonsgarden er blant de 48 fangede iranerne. Foto: Al-Arabyia/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media