Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappede jenter (1 og 3) er funnet i god behold

Barnefaren og to andre er pågrepet.

VEISPERRINGER: Politiet satte opp en rekke veisperringer i jakten på de to små barna og faren. Her fra riksvei 4 på Hadeland. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
VEISPERRINGER: Politiet satte opp en rekke veisperringer i jakten på de to små barna og faren. Her fra riksvei 4 på Hadeland. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to jentene på ett og tre år som ble kidnappet av maskerte menn i Brandbu på Hadeland i går, er funnet i god behold. Tre nye personer, inkludert barnas far, er pågrepet i saken, melder Vestoppland politidistrikt.

Operasjonssentralen i Nordre Buskerud forteller at barna ble funnet på en adresse i Hønefoss klokka 11.20 i dag.

- Barna er tatt vare på av barnevernet her i Hønefoss. De er i god behold, sier operasjonsleder Roy Arild Fossum til Dagbladet.

Fem personer Den mistenkte barnefaren var sammen med døtrene da de ble funnet. Det var også to andre voksne og ytterligere to barn.

- Alle ble tatt med av politiet, sier Fossum.

- Mistenker dere at faren og barna har oppholdt seg i ditt politidistrikt hele tida?

- Det er ting som kan tyde på det, sier operasjonslederen.

Han opplyser at det var hans folk som gikk til aksjon, etter opplysninger fra Vestoppland politidistrikt, som leder etterforskningen.

- Ut av landet Ytterligere detaljer omkring motivet for kidnappingen er ikke offentligjort.

- Vi tror kidnapperne hadde planer om å ta barna ut av Norge raskt. Vi er veldig lettet for at saken løste seg slik som den gjorde, opplyser Vestoppland politidistrikt ifølge hadeland.net.

Barna ble brutalt bortført klokka 10.30 i går av flere maskerte menn, væpnet med pepperspray og elektrosjokkvåpen, som stormet inn under et samværsmøte med mor hos barnevernet på Gran frivillighetssentral.

Irene Thoresen, som leder Gran frivillighetssentral i Brandbu, hadde et møte med styrelederen da hun plutselig hørte skrik fra salen i bygget.

- Jeg hørte plutselig det ene barnet begynne å gråte høyt, og deretter begynte moren å skrike, forteller Thoresen.

Saab og Volvo Politiet gikk ikke lenge etter ut med en etterlysning av en blå svenskregistret Saab. Denne ble seinere funnet og stanset på E6 i Østfold, men uten barna om bord. To menn ble pågrepet.

Også en svart svenskregistrert Volvo ble etterlyst og sporet opp. Én mann ble pågrepet.

Totalt seks personer er blitt pågrepet i saken.

Dagbladet følger saken.