Kidnappede Michelle ble slettet fra FBIs register etter 15 måneder

Fordi moren hennes ikke svarte på telefonen da politiet ønsket å få bekreftet om jenta fortsatt var borte.

BLE FJERNET FRA SAVNET-REGISTER:  Politibilder av Amanda Berry og Gina Dejesus ble tidlig frigitt. Bildene av Michelle Knights har det derimot vært svært få av. Bare 15 måneder etter at hun ble meldt savnet av sin familie, ble mappen om henne fjernet fra FBI's savnet-register. - Politiet annonserte at man hadde funnet tre kvinner, men de hadde ikke ett eneste bilde av henne. Det var bare en silhuett, sier byrådspolitiker i Cleveland Michael Polensek, ifølge CBS News.
BLE FJERNET FRA SAVNET-REGISTER: Politibilder av Amanda Berry og Gina Dejesus ble tidlig frigitt. Bildene av Michelle Knights har det derimot vært svært få av. Bare 15 måneder etter at hun ble meldt savnet av sin familie, ble mappen om henne fjernet fra FBI's savnet-register. - Politiet annonserte at man hadde funnet tre kvinner, men de hadde ikke ett eneste bilde av henne. Det var bare en silhuett, sier byrådspolitiker i Cleveland Michael Polensek, ifølge CBS News.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiets bilder av Amanda Berry og Georgina DeJesus har florert på nettet siden det mandag ble kjent at tre kvinner var blitt reddet etter å ha blitt holdt fanget i et tiår i Ariel Castros hjem i Cleveland i USA.

Den tredje kidnappede kvinnen, Michelle Knight har vi sett svært få bilder av.

Det kan bero på at Michelle Knight allerede i 2003 - bare 15 måneder etter at hun ble kidnappet - ble fjernet fra FBI's database.

Kunne ikke kontakte familien Hun ble meldt savnet av moren i 2002. Politiet etterforsket da saken. De oppsøkte likhus i området, nærliggende sykehus og de kontaktet hennes familiemedlemmer og venner, skriver CBS News.

Samtidig ble savnetmappa på Michelle lagt inn i FBI's nasjonale politidatabase, tilgjengelig for politi i hele landet.

Men bare 15 måneder seinere ble den altså fjernet, ifølge protokollen for den nasjonale databasen.

PÅGREPET: Ariel Castro ble pågrepet mandag denne uka, og er siktet for kidnapping og voldtekt av de tre kvinnene. Foto: Scanpix
PÅGREPET: Ariel Castro ble pågrepet mandag denne uka, og er siktet for kidnapping og voldtekt av de tre kvinnene. Foto: Scanpix Vis mer

Clevelands talsperson, Maureen Harper sier til cleveland.com at politiet fulgte riktige prosedyrer da de fjernet Michelles mappe fra arkivene i 2003.

Årsaken er ifølge talspersonen at politiet da ikke fikk tak i jentas mor på telefon for å få bekreftet om hun fortsatt var savnet.

- Politiet gjorde alt Politisjef Mike McGrath i Cleveland sier han tror hans avdeling har gjort alt de kunne i forsvinningssaken.

- Vi har arbeidet intenst med denne saken de siste ni åra, og jeg har tillit til alle dem som har jobbet med saken, sier han til CBS News.

Krever granskning På dette punktet møter han sterk motstand fra blant andre byrådspolitiker Michael Polensek, som frykter at flere savnet-saker i Cleveland kan ha blitt feilarkivert.

Han krever nå en gransking av systemet.

- Tenk kjapt over hvor mange andre mennesker; barn, eller unge menn og kvinner som kan være i tilsvarende situasjoner. Det kan hende de blir holdt fanget, sier Polensek til CBS News.

POLITIETS BILDER: Bilder av de to andre kvinnene som ble holdt fanget i hjemmet til Ariel Castro - Amanda Berry og  Georgina "Gina" Dejesus, ble tidlig sluppet til pressen. Bildene av Michelle Knights har det derimot vært svært få av. Foto: AP Photo/FBI/Scanpix
POLITIETS BILDER: Bilder av de to andre kvinnene som ble holdt fanget i hjemmet til Ariel Castro - Amanda Berry og Georgina "Gina" Dejesus, ble tidlig sluppet til pressen. Bildene av Michelle Knights har det derimot vært svært få av. Foto: AP Photo/FBI/Scanpix Vis mer

- Om ikke det er motivasjon nok, så vet ikke jeg, fortsetter han.

Ber om privatliv Vi har sett bilder av hjemmet til Gina DeJesus - overlesset med «Velkommen hjem-skilt» og vi har sett familien til Amanda Berry uttale seg til pressen om hvor fantastisk det har vært å få den savnede kvinnen tilbake.

Samtidig er det lite vi har hørt eller sett fra Michelle Knight eller hennes familie. Mange har lurt på hvordan det går med kvinnen, som ble holdt lengst kidnappet av de tre kvinnene.

- Politiet annonserte at man hadde funnet tre kvinner, men de hadde ikke ett eneste bilde av henne. Det var bare en silhuett, sier byrådspolitiker Michael Polensek, ifølge CBS News.

Michelle Knight var 21 år gammel da hun forsvant, og familien hennes antok da at hun hadde rømt hjemmefra, skriver CBS News.

I en uttalelse har hun takket for støtten, og samtidig bedt om å få være i fred.

Cleveland-politiet mottar rundt 2700 rapporter om savnede personer hvert år. Mange av de savnede blir funnet igjen etter en dag eller to, og da fjernes mappene om dem fra savnet-registeret.

SØSTER: Flere av familiemedlemmene til Amanda Berry har uttalt seg til pressen etter at Amanda ble reddet. Her er hennes søster, Beth Serrano. Foto: AP Photo/Tony Dejak/Scanpix
SØSTER: Flere av familiemedlemmene til Amanda Berry har uttalt seg til pressen etter at Amanda ble reddet. Her er hennes søster, Beth Serrano. Foto: AP Photo/Tony Dejak/Scanpix Vis mer