Kidnapper nekter skyld for voldtekt

TRONDHEIM (Dagbladet): 46-åringen som kidnappet og sexmisbrukte en fem år gammel gutt i Trondheim i fjor sommer, erkjenner ikke straffeskyld etter tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

46-åringen møter i dag i Trondheim byrett, tiltalt for grove sexovergrep både mot femåringen og en nevø.

Mannen kom opprinnelig i politiets søkelys som sexforbryter etter at nevøen på 15 år ble arrestert for biltyveri. Gutten hadde tyvlånt 46-åringens bil - og krasjet.

Måtte flykte

- Jeg måtte ta bilen for å flykte fra sexovergrep fra min onkel, forklarer 15-åringen.

46-åringen ble siktet for utuktig atferd mot nevøen. Et halvt år etter endret 15-åringen forklaring, slik at onkelen ble tiltalt for voldtekt.

Aktor, førstestatsadvokat Jan H. Dahle, har tatt forbehold om å legge ned påstand om sikring i inntil fem år. Dette i tillegg til fengselsstraff i flere år.

Tiltaltes forsvarer, advokat Trygve Staff, er knapp i sine kommentarer, men sier til Dagbladet:

- Jeg vil bli overrasket om klienten i retten erkjenner skyld for voldtekter mot familiemedlemmet.

Lokket inn i bil

Det var ved 21-tida 28. juli at 46-åringen lokket femåringen inn i bilen sin på Lademoen i Trondheim. Et våkent vitne så hva som skjedde - og fikk notert bilnummeret.

46-åringen ble arrestert ved 23-tida samme kveld i Bratsberg sør for byen, sammen med gutten. Ifølge tiltalen skal femåringen ha blitt voldtatt under kidnappingen.

På vinteren i fjor ble politiet oppmerksom på 46-åringen som potensiell pedofil-kriminell. Dette skjedde etter at nevøen ble tatt for biltyveriet.
Denne forklaringen førte til at 46-åringen ble siktet for utuktig atferd med 15-åringen - og politiet prioriterte saken lavt.

Men etter at 46-åringen ble arrestert for overgrepet mot femåringen, ble 15-åringen avhørt på nytt. Og det er i de avhørene, et halvt år etter biluhellet, at han begynner å forteller om to voldtekter og et tilfelle av utuktig omgang med samleie begått av onkelen.

Denne utviklingen i 15-åringens forklaring blir sentral i straffesaken, etter det Dagbladet forstår.