Kidnapper tiltalt for fire voldtekter

TRONDHEIM (Dagbladet): En 47 år gammel mann fra Trondheim, som i slutten av juli kidnappet en fem år gammel gutt på Lademoen, er tiltalt for til sammen fire voldtekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstestatsadvokat Jan H. Dahle, som har avgjort tiltalespørsmålet, vil i byretten i mars føre bevis for at 47-åringen voldtok femåringen i forbindelse med kidnapping.

I tillegg skal trønderen ha voldtatt en 14 år gammel gutt tre ganger, i tillegg til et tilfelle av utuktig handling flere måneder før kidnappingen i juli. Gutten er en slektning av tiltalte.
47-åringen ble pågrepet i begynnelsen av februar, og siktet for overgrep mot 14-åringen. Det var ikke snakk om voldtekter, og han ble ikke varetektsfengslet. 28. juli skjedde kidnappingen av femåringen.

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff kommer trolig til å sette søkelyset på politiets etterforsking, eller mangel på etterforsking, av de påståtte overgrepene mot slektningen.

Etter det Dagbladet forstår, har det virkelig alvoret i den saken, med påstand om tre voldtekter, først kommet for en dag etter kidnappingen.

47-åringen har sittet i varetekt siden 28. juli. Han ble arrestert i et skogsområde sør for byen sammen med femåringen, som han like før hadde voldtatt.