Kidnappere fikk over 100 millioner kroner

Kona punget ut for styrtrik gresk skipsreder (74).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

dzGroup-0dzGroup-0 Asprópirgos, Hellas Kartdata ©2009 Tele Atlas - Vilkår for bruk5 mi10 kmKartSatellittHybrid

Se større kart

load_map("37.1667","24.4833","10", G_NORMAL_MAP,"4865","300", "200", "4445984"); dzGroup-1dzGroup-1 Værmelding for Asprópirgos I dag I morgen Torsdag Fredag 12°13°13°11° Full værmelding for Asprópirgos

annonse


Den greske rederen Pericles Panagopoulos som ble kidnappet 12. januar, ble satt fri i natt ved 01.30-tiden, opplyser politiet.

Panagopoulos ble plukket opp av politiet i et industriområde i byen Asporpyrgas 20 kilometer vest for hovedstaden Aten, på stedet der kidnapperne sa de kom til å løslate ham.

Greske medier melder at rederens familie har betalt en løsesum på mellom 135 og 185 millioner kroner.

Løsepengene skal ha blitt plassert på et øde sted om lag 100 kilometer fra Aten.
Redernes kone sa i en appell på gresk tv før helgen at familien ville betale, og politiet bekrefter i natt at det var kona og hennes sjåfør som hadde plassert pengene etter anvisning.

God for milliarder

Panagopoulos skal ikke ha blitt dårlig behandlet av kidnapperne, men ble likevel sendt til sykehus fordi han lider av en alvorlig sykdom, opplyser politiet. Den 74 år gamle rederen lider også av diabetes.

Panagopoulos grunnla Hellas største ferjeselskap Attica og er en av landets rikeste personer med en anslått formue til godt over to milliarder kroner. Han ble bortført sammen med sjåføren sin 12. januar på vei til jobb i den lille havnebuen Kavouri like i utkanten av Aten. Sjåføren ble senere funnet bundet til et tre.


Tredje kidnapping

Dette er den tredje kidnappingen av rike grekere i Hellas i løpet av et halvt års tid. Industrimannen George Milonas ble bortført sist sommer.

Også han ble satt fri mot løsepenger, og politiet slo seinere kloa i både kidnapperne og løsepengene.

I desember forsvant en kjent lege i Aten på samme måte. Han er ennå ikke kommet til rette, og politiet sjekker nå om de tre kidnappingene kan ha noen sammenheng.

(NTB-Reuters-AFP).

 KJØPT FRI:  I natt ble den greske skipsrederen Pericles Panagopoulos løslatt av kidnappere etter at kona hadde betalt langt over 100 millioner kroner i løsepenger. Her et arkivbilde fra 2001. Foto: AP/Scanpix/Eurokinissi.
KJØPT FRI: I natt ble den greske skipsrederen Pericles Panagopoulos løslatt av kidnappere etter at kona hadde betalt langt over 100 millioner kroner i løsepenger. Her et arkivbilde fra 2001. Foto: AP/Scanpix/Eurokinissi. Vis mer