Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappere krever millioner for bortførte turister

En islamsk gruppe som har bortført 14 europeiske turister i Sahara-ørkenen, har satt fram krav om fem millioner dollar i løsepenger for hver turist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk TV meldte fredag fra Mali at de 14 turistene, hvorav ni tyskere, fire sveitsere og en nederlender, er i god behold, men slitne, etter fem måneder i kidnappernes varetekt. Til sammen utgjør kravet fra kidnapperne bortimot en halv milliard kroner.

Til sammen 32 turister ble bortført i et avsidesliggende område av Algerie som er kjent for eldgamle gravsteder, men også for våpen- og narkotikasmugling.

17 turister ble satt fri i mai da algeriske kommandosoldater stormet leiren der de ble holdt fanget. En av turistene, en tysk kvinne, skal ha dødd av heteslag.

Gruppa som står bak bortføringen kalles Salafist-gruppa for preken og kamp, og antas å ha forbindelse med Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

(NTB-Reuters-AFP)