Kidnappere stanset av spikermatte

Fluktbilen stanset av veisperring. Fire personer pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk klokka 05.00 i dag morges melding om at en mann var kidnappet fra en bopel på Haug, nordøst for Hønefoss sentrum. Politiet tror det dreier seg om innkreving av narkogjeld. Ifølge vitner skal mannen ha blitt bakbundet og tatt med av torpedoer - to menn og en kvinne.

To andre kvinner skal ha oppholdt seg i leiligheten. Den ene varslet politiet.

Politiet etterlyste tidligere i dag en svart Ford Expedition med registreringsnummer JU 90 810 i Nordre Buskerud politiditrikt, Asker og Bærum, Oslo og Romerike. Bilen ble meldt stjålet 2. mars i år.

Politiet kom raskt på sporet av fluktbilen og etter en kontrollert forfølgelse med politibiler og helikopter er bilen nå stanset og fire personer pågrepet.

- Bilen ble stanset klokka 10.40. Vi satte opp en veisperring med spikermatter på gamle E6 to kilometer nord for Moelv. De valgte å stanse og vi pågrep fire personer, sier stabsjef Ivar Erik Hugaas i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.no.

En av de fire pågrepne skal være en kvinne, og en av de tre mannspersonene kan, ifølge politiet, godt være mannen som skal ha blitt bortført fra leiligheten sin i Hønefoss i natt.

De fire blir tatt med til politihuset på Gjøvik. Trolig blir de transportert videre derfra til Hønefoss, opplyser Hugaas.

Stjal bensin

Klokka 08.50 meldte politiet om at den aktuelle bilen har stukket av fra bensinregninga på Odnes på Dokka, 10 mil nord for Hønefoss.

- Bilen kjørte litt rundt i området før den valgte å stoppe ved den pumpa som er minst synlig. Etter å ha fylt bensin, spant bilen for fullt vekk herfra. Da skjønte jeg at her er det noe som ikke stemmer, sier en ansatt ved Odnes Servicesenter til Dagbladet.no. Vedkommende tok bilnummeret og varslet politiet.

Pressemelding

Politiet foretar avhør av vitner. Foreløpig tør ikke politiet konkludere med at det dreier seg  om en kidnapping.

- Ting er ikke sjekket ut hundre prosent. Derfor er det tidlig å konkludere. Fremdeles er det noen uklare tråder. sier operasjonsleder John Trygve Rønning i Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no i dag tidlig. 

- Politiet vet foreløpig ikke bakgrunnen for det som har skjedd, men det vil nå bli foretatt videre etterforskningsskritt, ved blant annet å avhøre de siktede og vitner i saken, for å få oversikt over hendelsesforløpet. Gjerningspersonene vil mest sannsynlig bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, skriver Nordre Buskerud politidistrikt i en pressemelding.