Kidnapperen: - Pearl er i live

- Pearl holdes fanget i Karachi, sier mannen som skal stå bak kidnappingen. - De neste 12 timene er helt avgjørende for om Pearl overlever, sier pakistank politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ahmed Omar Saeed Sheikh, også kalt Sheikh Omar, ble i dag arrestert. Pakistansk politi mener han er hovedmannen bak kidnappingen av Daniel Pearl som forsvant på jobb den 23. januar i år.

Det er Karachis politisjef, Tariq Jameel, som sier til CNN at Pearl skal være i live. Opplysningene skal ha kommet fra Sheikh Omar, som antas å være hovedmannen bak kidnappingen av journalisten fra Wall Street Journal. Politisjefen sier at de neste 12 timene blir avgjørende for om de klarer å finne Pearl i live eller ikke.

Pakistanske Sheikh Omar skal ifølge CNN ha sin utdannelse fra Storbritannia. I 1994 ble han arrestert for å ha kidnappet tre britiske og en amerikansk turist i India. Fem år seinere ble han løslatt i bytte mot 155 passasjerer i et kapret fly fra India Air.

Skulle skrive om skobomberen

Daniel Pearl (38) ble kidnappet den 23. januar i år, mens han arbeidet med en sak om den mistenkte skobomberen Richard Reid. Pearl forsvant mens han var på vei for å intervjue Sheikh Mubarik ali Gilani, lederen for den fundamentalistiske islamske gruppen Jamaat ul-Fuqra. Pearl skulle intervjue ham om en mulig forbindelse med britiske Reid. Gilani ble først satt i forbindelse med Pearls forsvinning, men politiet har ikke funnet noe som kobler ham til forsvinningen.

I forrige uke fant CNN kopier av epost som var sendt til Pearl av Sheik Omar. Epostene skal ha blitt sendt under pseudonymet haudery Bashir Ahmad Shabbir, og under kun Bashir. Epostene viser at Pearl ble lurt inn i en felle ved å love ham et intervju med Sheikh Mubarik ali Gilani, lederen for den fundamentalistiske gruppen Islamic Jamaat ul-Fuqra.

<B>FORSVANT PÅ JOBB: Daniel Pearl forsvant den 23. januar i år mens han var på jobb for Wall Street Journal i Pakistan.
FIKK FOTO PÅ EPOST: Dette bildet ble sendt til Pearls arbeidsgivere fra Pakistan.
<B>TATT I DAG: Ahmed Omar Saeed Sheikh.