Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kidnapperen var snill

Fabian Bengtsson til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 17 dager var Siba-direktør Fabian Bengtsson fange hos ukjente menn som prøvde å tvinge familien til å betale løsepenger. Mens familien bønnfalt kidnapperne om å sette sønnen fri, gjorde politiet alt de kunne for å spore opp Bengtsson.

Denne uka fikk dramaet et godt utfall: Fabian ble funnet på en benk i parken ikke langt fra stedet han befant seg da han ble bortført. Fabians opplysninger i avhør har foreløpig ikke ført til noen pågripelse, men ifølge Aftonbladet kan de første arrestasjonene være nært forestående. Flere konkrete personer er mistenkt. Politiet har blant annet avlyttet telefonen og slik skaffet seg opplysninger om kidnapperne.

Fikk trøst

Fabian Bengtsson skal være svært sliten etter opplevelsen. Han ble holdt fanget i en kasse og hadde hette over øynene mer eller mindre hele tida. Han har ikke sett kidnapperne og kan ikke beskrive dem, men politiet antar at det dreier seg om minst tre menn, skriver Expressen.

- Kidnapperne tvang meg til å sitte i en kasse som var veldig liten. Det var utrolig varmt og jeg kunne nesten ikke puste, sier Bengtsson. Flere ganger trodde han at han skulle bli kvalt.

Gang på gang fikk Siba-direktøren panikk og dødsangst. Men Bengtsson opplevde det som om én av kidnapperne tok seg av ham og hjalp ham med å holde motet oppe.

- Han tok hånd om meg. Han pratet rolig til meg og lovet at de ikke skulle skade meg. Han virket rett og slett snill. Det var dét som fikk meg til å holde ut under fangenskapet.

I løpet av ukene fikk Fabian dusje noen ganger og gå på do når han ba om det.

image: - Kidnapperen var snill

En svensk krisepsykolog antyder at Bengtsson kan være rammet av Stockholmssyndromet. Det betyr at gisselet opplever en form for skjebnefellesskap med gjerningsmennene og kan få forståelse eller sympati med dem som truer en.