Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnapperne krevde løsepenger

Gisseldramaet knyttes til norsk-pakistansk gjengmiljøs krigføring mot marokkansk narkotikaliga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiets aksjon mot villaen i Ullensaker i går klokken 06.00, som førte til at de fant tre utenlandske menn som var holdt som gisler, ble utløst av nederlandsk politi.

Ifølge Aftenposten.no er årsaken til kidnappingen en konflikt mellom den nederlandsbaserte, marokkanske narkotikaligaen, som nå kontrollerer store deler av det norske hasjmarkedet, og den norske narkotikabanden bestående av A-gjengen og Young Guns.

Narko-tyver

Konfliktene mellom de to bandene skal ha blitt utløst etter at den norske narkotikabanden robbet til seg narkotika og millionbeløp fra den nederlandsk-marokanske bandens base i Norge.

Gisselaksjonen der den norske narkotikaligaen kidnappet tre løpegutter for den marokkanske narkoligaen førte til at konfliktene mellom de to bandene toppet seg. Gisseltakerne skal ha hatt som mål å få utbetalt løsepenger i millionklassen, ifølge Aftenpostens kilder.

Lederen arrestert

De tre gislene på henholdsvis 38, 43 og 45 år var kraftig forslått og måtte tilbringe natten på Akershus universitetssykehus.

Politiet arresterte ni person, deriblant en 37 år gammel norsk-pakistaner som eier villaen. Han skal være lederen for den beryktede A-gjengen. 37-åringens kone og to barn er også blant de siktede.

VILLAEN: Her ble de ter gislene holdt fanget. Foto: KURT T: PEDERSEN
VILLAEN: Her ble de ter gislene holdt fanget. Foto: KURT T: PEDERSEN Vis mer

I miljøet om at den norske banden ikke helt var klar over hvor farlige mennesker de har lagt seg ut med, og at det ikke kan utelukkes sterke represalier fra den marokkanske narkoligaen.