Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kidnapperne krever ti millioner

Fabian Bengtssons far forhandler direkte med kidnapperne. Politikilder anslår løsesummen til ti millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ni dager siden Fabian Bengtsson (32), administrerende direktør for den svenske elektronikkjeden Siba, forsvant på vei til jobb i Göteborg.

Både politiet og Bengtssons familie er overbeviste om at mangemillionæren er kidnappet.

Forhandler via nettet

På lørdag henvendte Fabians foreldre seg direkte til kidnapperne i en tv-sendt appell. Kort tid seinere ble faren, Siba-sjef Bengt Bengtsson, kontaktet av personer som utgir seg for å ha bortført sønnen, melder Aftonbladet.

I går dro faren egenhendig til Sibas hovedkontor for å svare via familieselskapets hjemmesider. Klokka 11.10 la ha ut denne meldingen til kidnapperne:

«Takk for at dere tok kontakt. Jeg har gjort som dere har bedt om. Ta kontakt igjen, så vi kan prate.»

Tre timer seinere ble meldingen fjernet fra hjemmesidene, men i løpet av ettermiddagen ble en del av nettstedet omgjort til direkte kommunikasjonskanal mellom familien og kidnapperne.

- Ti millioner

Ingen krav fra kidnapperne er blitt offentliggjort, men ifølge Aftonbladet anslår kilder i Göteborg-politiet løsesummen til rundt ti millioner kroner.

Ifølge avisa er det ingen andre enn Bengtsson-familien som kjenner eventuelle krav, men i politikretser trekkes det flere paralleller mellom Bengtsson-saken og kidnappingen av den da 23 år gamle rikmannssønnen Erik Westerberg i 2002.

Westerberg er en gammel venn av Fabian Bengtsson. Begge er unge og rike, de ble kidnappet etter å ha forlatt sitt hjem en tidlig morgen, og familiene inngikk forhandlinger.

Løsesummen for Westerberg var rundt tolv millioner kroner, som foreldrene betalte. Etter fire dager i fangenskap ble sønnen satt fri.

Ifølge Aftonbladet skal også Bengtsson-familien være villig til å betale for å redde sønnens liv.

Svensk politi vil ikke kritisere familien for å forhandle direkte kontakt med kidnapperne.

BORTFØRT: Mangemillionæren Fabian Bengtsson er etter alt å dømme kidnappet.
VIDEO-APPELL: Fabians foreldre bønnfaller her sønnens kidnappere om å få ham hjem i god behold.
FORHANDLER: Fabians far, Bengt Bengtsson, la i går ut denne meldingen på selskapets hjemmeside.