Kidnappet 14-åring - kom mørbanket til retten

Ruset og i høy fart kjørte de to vennene i 30-åra rundt i en stjålet bil. Med seg hadde de en kidnappet 14-åring.

DRAMMEN: To menn er siktet for å ha kidnappet en 14 år gammel gutt i flere timer tirsdag. Torsdag møtte de i Drammen tingrett. Reporter: Audun Hageskal. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet): Med et ansikt preget av blåmerker og store sår, og med armen i fatle, inntok den siktede mannen rettssal 10 i Drammen tingrett torsdag. Der erkjente 30-åringen å i flere timer ha holdt en 14 år gammel gutt fanget i en bil.

Det var omkring klokka 12 tirsdag at 14-åringen ble meldt savnet av sine foreldre. Mannen og en medsiktet i 30-åra skal da ha stjålet en Volvo stasjonsvogn hvor tenåringen tilfeldigvis befant seg.

Etter å ha kjørt flere mil i ruset tilstand og høy fart, ble de til slutt pågrepet ved Tranby i Lier klokka 16.45 tirsdag, fem timer etter at bilen ble stjålet. Der ble også 14-åringen sluppet fri.

- Han har opplevd situasjonen som svært dramatisk, og forteller blant annet at det tidvis har blitt kjørt svært fort. Han sier også at han har blitt truet med kniv og en våpenlignende gjenstand underveis. Gutten har ikke kommet fysisk til skade, men blir tatt vare på av kommunens kriseteam, forteller politiadvokat Kjell Are Strøm til Dagbladet.

Ranet kvinne med kniv

I tillegg til kidnappingen er 30-åringen siktet for grovt ran av ei kvinne lørdag. Kvinnen skal ha blitt truet med kniv, og presset til å ta ut 4000 kroner fra en minibank. Siktede ble etterlyst som følge av hendelsen, men altså først pågrepet tre døgn seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer