Kidnappet av læreren - kan bli nektet hjemreise

Kelsey (25) og Fernando (13) rømte da sex-forholdet ble kjent. Skolegutten må kanskje bli i Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kelsey Peterson (25) og Fernando Rodriguez (13) forsvant etter at politiet startet etterforskning av deres angivelige seksuelle forhold og Peterson ble permittert fra sin lærerstilling på Lexington Middle School i Nebraska, USA i forrige uke.

Fredag ble de to pågrepet i grensebyen Mexicali i Mexico. Nå viser det seg at unge Fernando kanskje må bli i sitt opprinnelige hjemland, melder nyhetsbyrået AP.

Ulovlig innvandrer

Åttendeklassingen er ulovlig innvandrer og skulle egentlig ikke ha oppholdt seg i amerikanske Lexington.

Den 25 år gamle mattelæreren og basketballtreneren Kelsey Peterson ble i går overlevert til FBI. Fernando Rodriguez blir værende hos slektninger i Mexicali.

De to har vært jaktet på i Mexico etter at bilen de kjørte ble sett da den krysset grensa til Mexico forrige tirsdag.

- De hadde ikke noen veldefinert plan, utover å kjøre inn i Mexico for å gjemme seg. De hadde en gjensidig avtale om å rømme, etter at historien om deres seksuelle forhold ble kjent, sier Alfredo Arenas i delstatspolitiet i Baja California.

Fernandos onkel, Pedro Raya, sier at han snakket med gutten i går og ble enig med ham om at de skal reise til familiens hjemby i den sørlige staten Guanajuato.

LÆRER-ELEV-FORHOLD: Kelsey Peterson (25) skal ha hatt et seksuelt forhold til Fernando Rodrigues (13). Foto: CORBEY R DORSEY/AP
LÆRER-ELEV-FORHOLD: Kelsey Peterson (25) skal ha hatt et seksuelt forhold til Fernando Rodrigues (13). Foto: CORBEY R DORSEY/AP Vis mer

- Han er ok. Jeg bare sa til ham at han skulle bli i Mexico mens FBI ordner opp i ting, sier Raya, ifølge AP.

At Fernando Rodrigues ikke har lov til å oppholde seg i USA, skaper hodebry for påtalemyndigheten. De vet ikke om de fortsatt kan reise sak mot den 25 år gamle læreren, som er siktet for kidnapping og voldtekt.

Avslørende e-poster

Etterforskerne har kommet over flere brev og e-poster mellom Kelsey Peterson og hennes 13-årige elev.

13-åringen omtaler sin 12 år eldre lærer som «Baby Gurl».

«Det handler ikke bare om sex, men forholdet er temmelig bra,» heter det i et av brevene, ifølge rettsdokumenter.

Det antas at sexovergrepene har pågått i flere måneder.

Myndighetene har også gjennomgått arbeidspc-en til den 25 år gamle læreren.

Kidnappet av læreren - kan bli nektet hjemreise

I april skriver Kelsey Peterson at hun elsker 13-åringen. Videre skriver hun at hun tror han elsker henne, og at hun alltid har vært og alltid vil være «100 prosent trofast» mot ham.