Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappet av samme gruppering

Pakistansk politi sa i går at de vet hvem som har bortført Wall Street Journal-journalisten Daniel Pearl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet peker på Sheik Omar, som er en nær medarbeider av Maulana Masood Azhar. Azhar var ideologisk leder og finansierte terroristgruppa Harakat ul-Ansar, som sto bak drapet på nordmannen Hans Kristian Ostrø, som ble funnet halshogd i Kashmir i 1995.

Omar er medlem av ei forbudt militant gruppe, Jaish-e-Mohammed, som mistenkes for å ha forbindelser til Osama bin Laden.

Angrep parlamentet

Terroristgruppa Jaish-e-Mohammed, har også fått skylden for angrepet på den indiske nasjonalforsamlingen i desember, der 14 mennesker ble drept. Azhar er etter angrepet på parlamentet Indias mest ettersøkte mann.

- Kidnapperen er identifisert, sier en av etterforskerne.

Den britiskfødte Sheik Omars fulle navn er Ahmed Omar Saeed Sheikh (27). Han er en kjent militant islamist som ble dømt til fem års fengsel i India for å ha bortført britiske og amerikanske turister i 1994.

I 1999 ble et indisk passasjerfly med 154 passasjerer kapret og tvunget til å lande i Kandahar i Afghanistan. Kaprerne fikk igjennom kravene om løslatelse av tre islamister som satt fengslet i India. Ahmed Omar Saeed Sheikh var en av dem. Taliban fikk en stjerne internasjonalt for å ha forhandlet fram en løsning på kaprerdramaet.

Tre bekjente av Sheikh ble pågrepet tirsdag i Karachi, ifølge den britiske avisa The Times .

FBI-agenter var med under pågripelsen. De tror Sheikh har nære forbindelser til al-Qaida. Sheikh er opprinnelig fra Wanstead i Øst-London og har studert ved London School of Economics.

Ba for Pearl Den 38 år gamle Wall Street Journal-journalisten Daniel Pearl forsvant i Karachi 23. januar, under et forsøk på å komme i kontakt med radikale islamske grupper. Politisjefen i Karachi sier til The Times at han tror Pearl fortsatt er i live. Politiet tror de er svært nær en oppklaring av kidnappingen av Pearl. Pearls gravide kone ba i går for andre gang om at kidnapperne må spare hennes manns liv.

Hans Christian Ostrø ble tatt til fange av Al-Faran-geriljaen i Kashmir 4. juli 1995, og ble halshogd 13. august samme år. Eksperter regner Al-Faran som en undergruppe av Farakat-ul-Ansar.

27-årige Ostrø befant seg på tur i fjellområdene i Kashmir da han og fem andre turister ble tatt til fange. Amerikaneren John Childs greide å flykte fra den muslimske separatistgruppa, men de fire andre, britene Paul Wells og Keith Mangan, amerikaneren Donald Hutchings og tyskeren Dirk Hassert, er aldri blitt funnet.

BORTFØRT: Daniel Pearl forsvant i januar i år.
DREPT: Hans Christian Ostrø ble drept i 1995.
Hele Norges coronakart