Kidnappet baby fra barselstua

HAUGESUND (Dagbladet.no): Mens moren var på rommet og stelte seg, kom en kvinne kledt som pasient og tok med seg den tre dager gamle babyen. Politiet har sperret av byen og leter på spreng etter kidnapperne - som de har fått navngitte tips om hvem kan være.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle tilgjengelige ressurser er satt inn i jakten på mannen og kvinnen som kidnappet babyen fra Fylkessjukehuset i Haugesund i 10-tida. De fortvilte foreldrene i 20-åra håper at de vil få tilbake jenta si så fort som mulig.

- Vi har fått tips med navn på hvem kidnapperne kan være, og vi leter nå etter disse personene, sier politijurist Thor Arne Reitan.

Han vil ikke fortelle hvem de mistenker.

- Foreldrene er selvsagt svært fortvilet, og det er vi også. Vi tar vare på dem så godt vi kan, og håper politiet snart finner babyen, sier overjordmor Åsa Fosen.

I 10-tida stakk moren på rommet sitt for stelle seg, mens babyen ble liggende på barnestua hvor de ansatte passet på.

Slo full alarm

- En kvinne kledt som pasient kom inn, tok opp babyen og stakk ut igjen. Ingen fattet mistanke til henne, forteller Fosen til Dagbladet.no.

Da moren kom ut fra rommet sitt, lurte hun på hvor jenta hennes hadde tatt veien.

- Vi lette overalt, men uten resultat.

De fattet straks mistanke til kvinnen som hadde vært innom. Hun og en ukjent mann hadde blitt observert i og utenfor barselavdelinga, men var nå ikke å finne. Klokka 10.30 slo overjordmora alarm og ringte politiet.

- Vi ser svært alvorlig på saken og etterforsker dette som en kidnapping, sier politijurist Thor Arne Reitan.

Kan ha vært tilfeldig valgt baby

Alle tilgjengelige politiressurser i Haugesund er satt på saken, og samtlige omkringliggende lensmannskontor er koblet inn. Flyplassen, bomstasjonene og drosjene i byen er varslet, og alle veier og ferjer blir kontrollert.

Politiet kjenner ikke motivet for kidnappingen og vet ikke om det mistenkte paret har noen tilknytning til barnet.

- Vi sjekker om det kan være noen mentalt forstyrrete personer som har gjort dette, sier Reitan til Dagbladet.no.

Foreldrene kan heller ikke forstå hvorfor noen har kidnappet babyen deres.

- De har ingen mistanke til hvem som kan ha gjort det. Det virker helt tilfeldig at det var deres barn som ble tatt, sier overjordmor Fosen.

Par fra Haugesund

De har gitt politiet følgende signalement på kvinnen:

  • 35-40 år
  • Liten av vekst
  • Mørkt hår
  • Lysegrønn, glatt joggedress

Normalt ligger det mellom 10 og 25 barn på fødeavdelingen på sykehuset, som ligger i Haugesund sentrum. Foreldrene til jentebabyen bor i Haugesunds-distriktet, og får nå hjelp og støtte av de sykehusansatte. De blir holdt løpende oppdatert om politiaksjonen.

STAKK MED BABY:</B> Overjordmora slo alarm da babyen var forsvunnet fra barselavdelingen på Fylkessykehuset i Haugesund.