Kidnappet barn har det bra

Bamble lensmannskontor forteller til TA at femåringen som ble kidnappet av sin egen mor i går, har det bra.

KIDNAPPET: Femåring ble kidnappet av sin egen mor, mens han var på vei til barnehagen på Uksodden på Herre.  Foto: Google Maps
KIDNAPPET: Femåring ble kidnappet av sin egen mor, mens han var på vei til barnehagen på Uksodden på Herre. Foto: Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANGESUND (Dagbladet): Den fem år gamle gutten som i går formiddag ble kidnappet av sin mor, rett før gutten ankom barnehagen på Uksodden på Herre, skal ifølge politiet ha det bra.

- Vi har via andre fått bekreftet at de vet at de er etterlyst, og at barnet har det bra, forteller politioverbetjent Sverre Walle, ved Bamble lensmannskontor til TA i dag.

Utover dette vil han ikke kommentere saken videre.

Walle fortalte til Dagbladet i går at et hastevedtak i barnevernet sørget for at moren mistet omsorgsretten til den fem år gamle gutten. Hun mistet også omsorgsretten til de andre barna.

- Derfor valgte hun vel å ta saken i egne hender, sier Sverre Walle.

Den 43 år gamle moren og to hjelpere stoppet drosjen som brakte hennes sønn bare 50 meter fra barnehagen. De sperret veien, tok gutten og forsvant i en sølvgrå Saab 9,3

Det var drosjesjåføren som raskt meldte fra til politiet om kidnappingen, som skjedde rundt klokken 09.00 i dag tidlig. Politiet sjekket med barnevernet, og ble raskt klar over at dette dreide seg om bortføringen av et barn.

Varslet - Vi har etterlyst disse internasjonalt, og varlset grenseoverganger og flyplasser, forteller politiførstebetjent Sverre Walle.

- Siden dere så raskt har vendt oppmerksomheten ut av landet, er har moren familie den veien eller er det andre ting som får dere til å gå ut internasjonalt?

- Moren er norsk, men det er ting som likevel tyder på at hun kan ha reist ut. Jeg kan ikke si noe mer om dette, forklarer Walle.

Politiet arbeider for å komme i kontakt med moren. Håpet er å få til en løsning uten at saken eskaleres. Men skjer det ikke noe i løpet av relativt kort tid, kan det bli aktuelt å gå ut med full etterlysning av bilen. Da med bilnummer.