Kidnappet diplomat drept

al-Quaida tok livet av Egypts utsending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den ledende egyptiske diplomaten i Irak, Ihab al-Sherif, ble kidnappet av al-Quaida forrige lørdag. Nå er han drept, og Egypt trekker ut alt diplomatisk personell, melder AP.

al-Sherif er blitt et offer for konflikten om diplomatisk godkjenning av det nye styret i Irak. Egypt skulle snart oppgradere statusen hans til ambassadør. Den egyptiske opposisjonen mener regjeringen må påta seg en del av skylden i sin iver etter vise den USA-støttede regjeringen diplomatisk velvilje, skriver Reuters.

I går la al-Quaida en kunngjøring på et islamistisk nettsted av mordet på al-Sherif.

- Vi, al-Quaida i Irak, annonserer at Guds dom har blitt satt iverk mot de vantros ambassadør, Egypts ambassadør. O Guds fiende, Ihab al-Sherif, dette er din straff i dette livet, står det i kunngjøringen.

Gruppen la ut en video av al-Sherif. Drapet er ikke på videoen, men den egyptiske presidenten bekreftet at al-Sherif er blitt drept. I følge andre kilder vet ikke myndighetene hvor liket av diplomaten befinner seg.

Drapet har medvirket til at Irak blir enda mer isolert fra de andre arabiske landene. Tidligere denne uka ble diplomatiske utsendinger fra Pakistan og Bahrain forsøkt kidnappet, og den pakistanske ambassadøren drar i dag til Jordan for å arbeide derfra. Utsendingen fra Bahrain ventes også å forlate landet.

Tatt av dage: Den egyptiske diplomaten Ihab al-Sherif. Foto: Scanpix
Tatt av dage: Den egyptiske diplomaten Ihab al-Sherif. Foto: Scanpix Vis mer