Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappet etter krangling

Amerikaneren Jeffrey Schilling ble tatt til fange av den muslimske Abu Sayyaf-geriljaen etter at han irriterte dem i en diskusjon om religiøse temaer, skriver en filippinsk avis i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De begynte å rope til hverandre. Det var litt håndgemeng og plutselig hadde Schilling blitt et gissel, siterer avisen Daily Inquirer ett av geriljamedlemmene på.

Artikkelen er skrevet av en frilansjournalist som besøkte geriljaens leir på øya Jolo fredag. Hun skal være den første journalisten som har fått besøke leiren siden geriljaen sa at den hadde kidnappet Schilling for en uke siden, men hun fikk ikke lov til å intervjue eller fotografere ham.

Schilling (24) har konvertert til islam. Han er gift med en lokal muslimsk kvinne, som er en slektning av en av opprørerne, og han dro frivillig til leiren deres, og antas å skulle hjelpe geriljaen å handle våpen og annet utstyr.

(NTB)