Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappet Flyktningeråd-ansatt sluppet fri

En av Flyktningerådets lokalt ansatte i Burundi ble sluppet fri i helgen etter å ha blitt holdt fanget av ukjente gjerningsmenn siden 12. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kvinnelige hjelpearbeideren var sliten og rystet, men ellers i god behold, skriver Flyktningerådet i en pressemelding.

- Vi er lettet over at denne dramatiske hendelsen fikk et lykkelig utfall. Det er også viktig at prinsippet om ikke å betale løsepenger ble opprettholdt, sier Bjarte Vandvik, fungerende generalsekretær i Flyktningerådet.

Kvinnen ble kidnappet i Makamba-provinsen og satt fri natt til lørdag. Også to andre hjelpearbeidere som var kidnappet, ble sluppet fri i helgen.

I Burundi har rundt 40.000 mennesker flyktet de siste ukene på grunn av kamper mellom to hutudominerte opprørsstyrker og den tutsidominerte regjeringshæren. Ifølge regjeringshæren er 15 soldater og 310 opprørssoldater drept, mange av dem barnesoldater.

Flyktningerådet har måttet innstille det meste av aktiviteten i landet på grunn av sikkerhetssituasjonen, og to av fire nordmenn har reist ut. Både Flyktningerådets kontor og huset til en av de ansatte er blitt truffet av kuler og granater, skriver den norske organisasjonen.

- Vi oppfordrer burundiske myndigheter til å gjøre alt de kan for å bedre sikkerheten i Makamba, slik at det igjen blir mulig å drive humanitær bistand, sier Vandvik.

(NTB)