Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappet høygravid ekskone

TRONDHEIM (Dagbladet): Gravid i sjette måned opplevde den unge kvinnen marerittet: I en time og et kvarter ble hun holdt som gissel i en bil av sin eksmann - med ei avsagd hagle presset mot nakken og bakhodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke noe problem med å sone et drap. Går du ut av bilen eller roper om hjelp, så trekker jeg av umiddelbart. Våpenet er ladd.

Dette skal ha vært noen av uttalelsene den 33 år gamle eksmannen kom med, mens han holdt kvinnen kidnappet i den parkerte bilen utenfor Ilevolden i Trondheim om kvelden 23. mars i år.

Statsadvokat Helge J. Kaasbøll i Trondheim har nå tiltalt eksmannen for drapstrusler og for ulovlig frihetsberøvelse i tillegg til brudd på våpenloven.

Bakgrunnen for dette siste tiltalepunktet er at mannen hadde sagd av løpet på hagla, som han skal ha presset inn i ryggen, hodet og nakken på kvinnen.

Det er ulovlig å forandre et våpen på denne måten.

- Handlemåten var egnet til å framkalle alvorlig frykt hos kvinnen, som var gravid i sjette måned, skriver statsadvokat Kaasbøll i tiltalen.

Straffesaken kommer opp i Trondheim byrett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!