<strong>ANTAS DREPT:</strong> Den 15 år gamle jenta som varslet politiet om at hun var kidnappet, antas drept. Politiet har funnet det de antar er levningene etter tenåringen. Foto: AP Photo / Andreea Alexandru / NTB scanpix
ANTAS DREPT: Den 15 år gamle jenta som varslet politiet om at hun var kidnappet, antas drept. Politiet har funnet det de antar er levningene etter tenåringen. Foto: AP Photo / Andreea Alexandru / NTB scanpix Vis mer

Kidnappet jente ringte politiet. De brukte 19 timer på å respondere

Nå har politisjefen fått sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han kommer, han kommer.

Innholdet i nødsamtalen fra den 15 år gamle rumenske jenta var svært dramatisk.

Torsdag morgen ringte hun til nødtelefonen tre ganger, og fortalte at hun hadde blitt kidnappet av en mann i det hun forsøkte å få haik fra en by like i nærheten av Bucuresti, skriver BBC.

Etter at hun ropte at mannen kommer, ble samtalen brått brutt. Dermed ble det den 15 år gamle jentas siste ord.

Ventet på ransakingsordre

Men på tross av det svært alvorlige innholdet i samtalen skal politiet ha brukt svært langt tid på å respondere, noe som gjør at familien til jenta nå anklager politiet for å ikke ha tatt saken alvorlig.

Politiet på sin side sier at de innledningsvis hadde problemer med å finne ut hvor telefonsamtalen kom fra, og at de først klokka tre natt til fredag klarte å identifisere huset der de mente hun ble holdt fanget.

Men det skulle gå ytterligere noen timer før de slo til mot huset. Politiet søkte om en ransakingsordre, selv om det ikke skal ha vært nødvendig, og ventet til morgentimene før de gikk inn i huset.

Politiet hevdet innledningsvis at de ikke kunne gå inn før 06 på morgenen, men i ettertid har politisjefen medgitt at de kunne ha satt i verk andre tiltak som gjorde at de tok seg inn på eiendommen raskere.

Resultatet av ventingen var uansett at de ikke gjennomsøkte eiendommen før 19 timer etter at 15-åringen hadde varslet dem om kidnappingen

Fant levninger på eiendommen

Inne på eiendommen fant politiet levninger etter et menneske og smykker som 15-åringen skal ha hatt på seg. Levningene er nå sendt til analyse. Politiet mistenker at også en 18 år gammel kvinne som forsvant i april, kan knyttes til den aktuelle eiendommen, skriver New York Times.

Politiet tror at 15-åringen ble drept av mannen som kidnappet henne, og har pågrepet en 65 år gammel mann i tilknytning til saken.

Ifølge hans advokat hevder 65-åringen at han ikke er skyldig, på tross av at advokaten erkjenner at telefonsamtalen fra den kidnappede jenta, til politiet, kom fra 65-åringens telefon.

- Så langt jeg kan se ble samtalen tatt fra den telefon, sier Alexandru Bogdan, før han legger til at hans klient «ikke har kommet med noen forklaring på det».

Raser mot politiet

Uansett er den 15 år gamle jentas familie rasende på politiet. I en Facebook-post fra det som skal være 15-åringens onkel, Alexandru Companasi, heter det at hans niese «kan ha blitt drept mens politiet 'passet på' en kriminell» og at om det er tilfelle så ble hun «drept av staten hun stolte på da hun ringte 112».

Saken har allerede fått konsekvenser for de ansvarlige i politietaten. Politisjef Ioan Buda, og ytterligere to polititopper, har allerede fått sparken som følge av måten saken har blitt håndtert på.

- Hvorfor politiet ventet må avklares. Ei jente som, etter alle indikasjoner, kunne vært reddet, har dødd, sier påtaleansvarlig Bogdan Licu.

Også Romanias president Klaus Iohannis, sier i en uttalelse at han er «opprørt over det faktum at de ansvarlige myndighetene, på grunn av noen feil, har mislyktes i å redde en tenåringsjente, som mistet livet under dramatisk omstendigheter».

Landets statsminister, Viorica Dancila, varslet også på lørdag at hun vurderer å arrangere en folkeavstemning i kjølvannet av saken, om hardere straffer for drap, voldtekt og pedofili, ifølge nyhetsbyrået AP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer