Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappet kinesisk student - mente han var for dårlig i engelsk

To ansatte ved en flygerskole i USA er mistenkt for kidnappingsforsøk.

ARRESTERT: En mann og kvinne, begge ansatt ved en flygeskole i USA, ble fredag arrestert for å ha kidnappet en 21 år gammel student. Begge er løslatt etter kausjon. Foto: Politiet i Redding / Facebook
ARRESTERT: En mann og kvinne, begge ansatt ved en flygeskole i USA, ble fredag arrestert for å ha kidnappet en 21 år gammel student. Begge er løslatt etter kausjon. Foto: Politiet i Redding / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien starter rundt klokka 23 torsdag kveld forrige uke. En mannlig flyskoleinstruktør og den kvinnelige assistenten dukket opp i leiligheten til en av pilotstudentene ved den lokale flyskolen i Redding, nord i California i USA, ifølge politiet.

Der skal de ha gitt beskjed til 21-åringen om at han ville bli «sendt tilbake» til Kina den neste morgenen, skriver Los Angeles Times.

Studenten forteller til nettstedet Redding Record Seachlight at han fikk beskjed om at han måtte pakke og gjøre seg klar for å reise til flyplassen fredag morgen klokka 6. Ifølge Rob Peterson i politiet i Redding fikk ikke 21-åringen vite hvorfor han kom til å bli sendt tilbake til opprinnelseslandet.

- Jeg sa jeg ikke hadde fått noen dokumenter fra Kina, så jeg bestemte meg for å ikke dra tilbake, sier studenten til nettstedet.

SAMTALEN: Southwest Airlines-flyet måtte nødlande etter at deler av motoren falt av, og knuste et vindu slik at en kvinne nesten ble sugd ut av flyet. Kvinnen døde senere av skadene. Hør samtalen mellom piloten og flygetårnet mens det hele pågikk her. Hendelsen skjedde 17. april, da flyet var på vei fra New York til Dallas. Vis mer

- Skjønner du?

Morgenen etter dukket instruktøren og assistenten opp i leiligheten på nytt. Der skal han på ny ha fått beskjed om å pakke, ifølge nettstedet, som har fått høre det som skal være opptak av samtalen mellom 21-åringen og de ansatte ved flyskolen.

- Jeg har passet ditt. Du må dra nå. De amerikanske myndighetene forventer at du forlater landet nå, skjønner du? Du er her ulovlig, og du vet det. Blir du ikke med oss, havner du i fengsel, sier en kvinnelig stemme i opptaket, skriver nettstedet.

Ifølge Peterson i politiet, ble 21-åringen dyttet inn i en benk og deretter slått i gulvet under samtalen.

En mann skal deretter ha sagt følgende, ifølge Huffington Post:

- Hvis du ikke kan snakke engelsk, kan du ikke bli her. Rumpa di skal sette seg på flyet nå eller så brekker jeg den jævla armen din.

I frykt for sin egen sikkerhet, ble studenten med i bilen til de ansatte i flygeskolen. Turen gikk rett til flyplassen.

Heldigvis kom han ikke så langt som til Kina før hendelsen ble oppdaget. På et tidspunkt hadde 21-åringen klart å kontakte broren sin Shanghai der han forklarte hva som foregikk.

Da broren hans ikke hørte noe på ei stund, skal ha ha kontaktet en annen student ved samme skole for å forklarte at familiemedlemmet skal ha blitt angrepet og kidnappet. Deretter ringte broren til politiet.

«Bisarr»

Politiet rykket ut og fant 21-åringen sammen med de ansatte ved flygeskolen på Redding Municipal Airport og ventet på flyet som skulle ta han til Kina.

Flyskoleinstruktøren skal ha forklart til politiet at studenten ble sendt tilbake til Kina fordi han ikke hadde gode nok engelskkunnskaper til å kommunisere med flytårnet, ifølge Peterson.

Politiet kaller hendelsen «bisarr» og «forvirrende», og forteller at flyskolen fjernet 21-åringen fra programmet i april, men at han bare har fortsatt.

De ansatte ved flygerskolen ble arrestert og pågrepet, mistenkt for konspirasjon og kidnapping. Begge med ble løslatt fra fengsling etter å ha betalt kausjon.

Pilotstudenten kom inn på flygerskolen gjennom Universitetet i Kina, som hvert år sender titalls studenter til skolen i Redding, ifølge LA Times.

- Jeg kan ikke snakket engelsk i dagliglivet, men jeg kan snakke engelsk med flytårnet, sier han til Redding Record Seachlight.

21-åringen skal ha fått lettere skader som følge av hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media