Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappet nisse funnet punktert i grøfta

- Tyvene har amnesti til mandag klokka 16.00

 KIDNAPPET OG PUNKTERT: Her sto nissefar på fire meter klokka 20 fredag foran varehuset Jula i Ålesund. Før klokka 18 lørdag b le han funnet punktert og henslengt i en veigrøft. Tyvene har amnesti til mandag klokka 16.00. Foto: Privat/Peter M. D. Vonsted.
KIDNAPPET OG PUNKTERT: Her sto nissefar på fire meter klokka 20 fredag foran varehuset Jula i Ålesund. Før klokka 18 lørdag b le han funnet punktert og henslengt i en veigrøft. Tyvene har amnesti til mandag klokka 16.00. Foto: Privat/Peter M. D. Vonsted. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Først ble julenissen bortført, etter et døgn var gisselsituasjonen avklart og nå har julenissetyvene frist på seg fram til mandag 16.00 med å krype til korset og unngå bråk.

To av de sju nissemaskotene til varehuskjeden Jula er stjålet de siste dagene på tross av velvoksen størrelse.

Fire meter høy
Først forsvant den fire meter høye Jula-nissen i Haugesund, og natt til lørdag var julenissetyver på ferde i Ålesund.

- Da vi stengte klokka 20 fredag sto nissen her. Da vi kom på jobba klokka 09 lørdag var bardunene kappet og nissen bortført, sier varehussjef Peter M. D. Vonsted hos Jula i Ålesund til Dagbladet.

Etterlysning i lokale medier ga resulater.

Punktert i veigrøft
Like før stengetid klokka 18 lørdag rapporterte en kunde at han hadde funnet nissen i kanten av en avsidesliggende veistubb noen kilometer unna.

- Den var punktert og henslengt i flat fasong.

- Søndag skal vi få den opp igjen, men det betyr ikke at vi lar dette gå upåaktet hen. Tyvene har amnesti fram til klokka 16.00 med å melde seg her. Nissene våre koster over 10 000, påpeker varehussjefen i Ålesund.

Han regner med å identifisere tyvene fra overvåkningskameraene.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media