Kidnappet og rundstjal horekunde

I den tro at han plukket opp en prostituert kvinne, gikk mannen rett i fella. Kvinnen stakk av med bilnøklene, og mannen ble deretter kidnappet og rundstjålet av tre av hennes bekjente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kvinnen er i Oslo byrett dømt til fengsel i ett år for dette og en rekke andre forhold. Seks måneder av straffen ble gjort betinget. En av mennene fikk en likelydende dom, mens en annen av dem ble dømt til to års fengsel. Også de to mennene sto tiltalt for en rekke andre forhold. Saken mot den tredje av mennene kommer opp senere.

De fire bestemte seg for å rane en horekunde fordi de hadde abstinenser og trengte penger til narkotika, heter det i dommen fra Oslo byrett. Kvinnen tjente som lokkedue. Når hun ble plukket opp av en mann i BMW sørget hun for at kurset ble satt mot et avtalt sted på Vippetangen. Her ventet de tre mennene i en annen bil. De blokkerte veien for BMWen, mens kvinnen tok bilnøklene og hoppet ut.

Deretter tok to av mennene kvinnens plass, og offeret ble frastjålet lommebok, penger og bankkort. Siden kjørte de to ranerne av sted med mannen, og tvang ham til å ta ut penger i en minibank. Før ranerne etterlot offeret i Bergensvingveien på Grorud, bandt de ham på hender og føtter, surret tape rundt hodet hans og trakk buksene hans ned på knærne. Mannen klarte selv å komme seg løs og varsle politiet.

Etter ranet kjørte de fire ranerne til Göteborg og København i mannens BMW. Ranet fant sted i juni 1998.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer