Kidnappet, pint og utsultet

Etter tre år ble Dzhamal (11) funnet ved en tilfeldighet. Politiet i Dagestan var på jakt etter en drapsmann. I stedet kom de over Dzhamal Gamidov, som ble kidnappet for tre år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dzhamal ble umiddelbart lagt inn på sykehuset, der det ble slått fast at han bare veide 16 kilo. Dramaet utspilte seg i byen Khasavjurt i den russiske republikken Dagestan. Lokalt politi gjennomførte en dør til dør-aksjon på jakt etter en bande som hadde drept en politioffiser. Da 11-åringen ble oppdaget, tvang kidnapperne ham inn i en bil og prøvde å stikke av fra politiet. Men rømlingene ble tatt.

Langt mareritt

- Dzhamal var så lett som en fjær, sa 11-åringens bestemor som var overlykkelig over at gutten var funnet i live. Men oppholdet hos kidnapperne har trolig vært et eneste langt mareritt.

- Han er blitt pint og vanskjøttet og har nesten ikke fått mat eller vann, opplyste en sykehustalsmann, ifølge nyhetsbyrået AP

Kroppen var så svak at legene hadde problemer med å behandle 11-åringen. Russisk fjernsyn viste bilde av ham i ei metallseng, innhyllet i ulltepper.

Dzhamals far, Gamid Gamidov, var økonomiminister i Dagestan, men ble drept i et bombeattentat i 1997.

Politiskandale

Tre år seinere ble sønnen bortført. Kidnapperne krevde nesten sju millioner kroner i løsepenger fra familien. Gutten skal ha blitt ført fra hus til hus for å hindre at udåden ble oppdaget.

I går, dagen etter at 11-åringen var funnet, kom de første arrestasjonene, og dermed var en politiskandale et faktum.

Blant de arresterte er to høytstående offiserer i politiets enhet som skal bekjempe de mange kidnappingene som foregår i Dagestan. Den ene, Imamutdin Temirbulatov, var sjefen for denne enheten. For to år siden fikk Temirbulatov sparken fra innenriksministeriet i Dagestan, men han fikk seinere jobben tilbake.

16 KILO: Dzhamal Gamidov fotografert på sykehuset i Dagestan etter at han utsultet og medtatt slapp løs fra tre og et halvt års fangenskap.
<B>LETT SOM EN FJÆR: Dzhamal var totalt utsultet da han ble funnet.