Kidnappet seks kvinner fra nattklubb

Damene ble voldtatt, banket og torturert av 15 væpna menn som dro dem med seg fra utestedet i Bosnia. FN-styrker leiter nå etter den sjette kvinnen som fortsatt er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjerningsmennene tok seg inn på nattklubben i Kiseljak utenfor hovedstaden Sarajevo mandag kveld. Dette opplyser en FN-talsmann i kveld til BBC.

- Fem av kvinnene ble sluppet løs etter den brutale behandlinga. Den sjette vet vi ikke hvor er, sier Fred Eckhard.

De kidnappede kvinnene er fra Moldavia og Romania. Bakgrunnen for mishandlinga er ikke kjent, men det blir spekulert i at det var hevn for ubetalt gjeld. Episoden ble avdekket av FNs spesialstyrke som leiter etter misbrukte kvinner og kvinner som blir tvunget inn i sexindustrien på Balkan. Prostituerte fra de fattige nabolandene har strømmet til Bosnia etter krigen.

Etter mandagens massevoldtekt, ble kvinnene fraktet sykehus.

- Der ble de behandlet uten verdighet og respekt. Det er helt uakseptabelt, sier Eckhard til BBC.

FN-styrken har raidet nesten 600 nattklubber til nå - hovedsakelig på jakt etter mindreårige prostituerte. De intervjuer også kvinnene for å finne ut om de blir tvunget til å selge kroppen sin. FN-soldatene blir kritisert for å bekjempe prostitusjon i arbeidstida, for så å kjøpe sex av de samme jentene på fritida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer