Kidnappet svenske og danske sluppet fri i Somalia

FN-ansatte bortført og løslatt igjen lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to FN-ansatte som skal ha blitt kidnappet i Somalia, er løslatt. De to kidnappede, en svensk og en dansk statsborger, skal ha blitt sluppet fri igjen i 16-tida lørdag, ifølge Expressen.se.


Svensk UD bekrefter overfor avisa at den svenske FN-ansatte er sluppet. Ifølge danske
Jyllands-Posten bekrefter det danske Udenriksministeriet at også dansken er sluppet fri.

En FN-tjenestemann opplyser at de to ble bortført av islamistiske opprørere i nærheten av byen Hondur nordvest for hovedstaden Mogadishu lørdag.

Begge var ansatt i det svenske Räddningsverket, og underviste i minerydding. Räddningsverket har vært i kontakt med begge to.

- De er sluppet fri, og er i god behold. Vi har ingen nærmere opplysninger om hva som skjedde da de ble sluppet fri, sier Karin Viklund i Räddningsverket til Expressen.se.

Svensken og dansken kommer til å bli fløyet ut av landet av FN så fort som mulig. Også de øvrige ni svenskene som jobber for Räddningsverket i Somalia, kommer til å bli fraktet ut av landet snart.

De som sto bak kidnappingen av de to FN-ansatte, sies å være organisationen ICU, de islamiske domstolers forbund.

Det har vært flere kidnappinger av utenlandske hjelpearbeidere i Somalia den siste tida. tillegg til de som ble bortført lørdag, er to italienere, en brite, en kenyaner og to somaliere bortført, ifølge NTB.

FOREGÅR MANGE KIDNAPPINGER: I Somalia har flere utenlandske hjelpearbeidere blitt kidnappet den siste tida. De to skandinavene som ble kidnappet i dag, ble imidlertid satt fri etter relativt kort tid. Dette bildet viser en islamistgruppe som gjennomgår trening i en av Mogadishus bakgater. Foto: REUTERS/SCANPIX
FOREGÅR MANGE KIDNAPPINGER: I Somalia har flere utenlandske hjelpearbeidere blitt kidnappet den siste tida. De to skandinavene som ble kidnappet i dag, ble imidlertid satt fri etter relativt kort tid. Dette bildet viser en islamistgruppe som gjennomgår trening i en av Mogadishus bakgater. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Kidnappet svenske og danske sluppet fri i Somalia