Kidnappet, torturert og drept

Svensken (29) ble funnet dumpet i Skåne. Kameraten torturert. Motivet skal være en tenåringsjente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Onsdag kveld stormet ti bevæpnede menn inn i en leilighet i Malmø, skriver Aftonbladet. De leter etter en navngitt mann som de anklager for å ha vært sammen med en tenåringsjente.

En kamerat av mannen forteller at de var der for en uke siden også, men at denne gangen kom de for å sette truslene ut i live. Men mannen de søkte var ikke der, derfor tok de med seg en 20-åring i steden.

20-åringen skal ha blitt torturert i flere timer. Han ble funnet med svimerker i ansiktet i Beijers park etter å ha blitt kjørt rundt i flere timer, melder Svenska Dagbladet.

- De hadde øks, dro meg ut av bilen, brente håret mitt og skar nesten av meg tommeltotten og svidde meg med sigaretter, sier 20-åringen fra sykesenga til Aftonbladet.

Han forteller at de hadde bestemt seg for å drepe ham da en av angriperne grep inn siden det ikke var ham de egentlig var ute etter.

En 29 år gammel kamerat hadde nå varslet politiet. Han satt i leiligheten da angriperne kom tilbake.

I går kveld ble 29-åringen funnet drept i en skog nord i Skåne.

- Jeg er livredd. De er ute etter å drepe oss, sier en annen i gjengen etter drapet.

Meldte seg selv

Klokka 19 i går kveld meldte en 36-åring seg selv til politiet og erkjente at han hadde vært med på begge kidnappingene.

Det var han som fortalte politiet at de hadde drept 29-åringen og at de hadde dumpet ham.

Politiets pressetalsmann, Lars Försell, ønsker ikke å opplyse hvordan 29-åringen døde. Han ble funnet klokka 21.30 i går kveld, melder Expressen.

Politiet har også pågrepet en 33 år gammel mann for ugjerningene. Totalt skal et titall personer ha vært med på kidnappingene, tortureringen og drapet.

Mannen som gjengen var ute etter flyktet fra Sverige allerede etter den første trusselen for en uke siden.

Til Aftonbladet sier han at han ikke var kjæreste med tenåringsjenta.

Ytterligere to menn skal være truet på livet, en av dem for å ha kjørt tenåringsjenta og den angivelige kjæresten i sin bil.