Kidnappet treåring satt fri i Nigeria

– Hun ser bra ut og er i godt humør, sier talsmann for den nigerianske regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tre år gamle britiske jenta som ble kidnappet i Nigeria før helga, er satt fri, opplyser en talsmann for den nigerianske regjeringen, melder NTB.

Britiske myndigheter bekrefter at gisseldramaet er over.

Jenta, Margaret Hill, datteren av en britisk forretningsmann bosatt i Nigeria, ble bortført mens hun ble kjørt til skolen i Port Harcourt i 07.30-tida lokal tid. Kidnapperne slo inn et vindu på bilen hun satt i i rushtrafikken.

Treåringen er i god behold og gjenforent med sine foreldre, opplyser en talsmann for den nigerianske regjeringen.

– Hun ser bra ut og er i godt humør, sier talsmann Emmanuel Okah.

Truet med drap

De væpnede mennene som kidnappet jenta, truet tidligere med å drepe henne.

- De har truet med å drepe henne dersom faren ikke tar hennes plass, fortalte jentas mor, Oluchi Hill, fredag.

DATTEREN SATT FRI:  
Den tre år gamle datteren til Oluchi Hill ble kidnappet torsdag. I dag opplyser den nigerianske regjeringen at hun er satt fri. Foto: AP Photo/George Osodi
DATTEREN SATT FRI: Den tre år gamle datteren til Oluchi Hill ble kidnappet torsdag. I dag opplyser den nigerianske regjeringen at hun er satt fri. Foto: AP Photo/George Osodi Vis mer

Faren tilbød seg å bytte plass med jenta, men politiet frarådet ham dette.

Kidnapperne ringte moren for å avtale et møtested, og dersom faren ikke kom innen tre timer, ville jenta bli drept, lød trusselen.

Faren Mike Hill er britisk og har bodd i landet i mange år. Han sier i et telefonintervju med Sky News at de ikke har betalt løsepenger for å få datteren tilbake.

- Jeg tror ikke hun har fått så mye å spise, sier han.

Margaret fortalte selv på telefon til nyhetsbyrået AP at hun har det bra og at hun var glad for å se igjen moren.

– Jeg er veldig, veldig glad, sa moren Oluchi Hill søndag kveld.

– Hun er OK, men jeg vil ta henne med til sykehus fordi hun er dekket av myggstikk, sa Oluchi, som sammen med mannen Mike Hill ble gjenforent med datteren på hovedkvarteret til sikkerhetstjenesten SSS i Port Harcourt.

Big business

Nigerdeltaet er fullt av væpnede gjenger som kidnapper folk for å få løsepenger, og virksomheten har blitt big business i området.

Margaret er det tredje barnet som er blitt kidnappet i Nigieria i løpet av de siste par ukene. Begge de andre barna ble løslatt uskadd etter at kidnapperne er blitt betalt løsepengene.

Over 100 utlendinger er blitt kidnappet i Nigeria i år. Kidnappingene av jenta og oljearbeiderne er de første etter at den dominerende militsgruppa i området avblåste en måndedslang våpenhvile. At barn nå er blitt mål for kidnapperne, er nytt; tidligere var det i all hovedsak oljearbeidere som ble tatt.