Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappet ved restaurant og mishandlet med elektrosjokk

Mann i 40-årsalderen truet inn i bil på vestkanten i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn, en 32-åring med kinesisk bakgrunn og en norskpakistaner (21), er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse og grov legemsbeskadigelse etter at en mann i 40-årsalderen ble kidnappet  i Oslo for to uker siden. Politiet har etterlyst en tredje siktet og leter etter en fjerde involvert som ikke er idenfitisert.

Etter det Dagbladet erfarer hadde offeret vært på jobb i en restaurant på Frogner i Oslo da han like før midnatt mellom 13. og 14. januar ble truet med i en bil av flere menn utenfor spisestedet.

Den smertefulle og torturlignende mishandlingen som fulgte skal ha foregått både mens han satt i bilen gjennom sentrumsgatene og blant annet i et øde skogsområde utenfor byen. Offeret skal også ha blitt truet med pistol.

Først etter rundt tre timer skal mannen ha blitt satt av i et boligområde i Oslo, før han selv tok seg til legevakta og varslet politiet.

Brakk finger og slo ut tenner Saken etterforskes nå av Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

- Dette er en veldig alvorlig sak. I tillegg til selve frihetsberøvelsen ble han utsatt for trusler og vold i flere timer, blant annet ved gjentatte støt med et elektrosjokkvåpen. Mannen fikk også brukket en finger og slått ut tenner i tillegg til å bli påført sår og blåmerker fra slag, bekrefter politiadvokat Ane Evang overfor Dagbladet.

Politiet har ikke oversikt over bakgrunnen for kidnappingen, men en av de siktede har forklart seg om et påstått motiv.

- Det har blitt sagt noe om motiv, men siden to mistenkte ennå er på frifot vil vi ikke si noe om dette før også de er pågrepet og avhørt, sier Evang.

Tatt med «pokergevinst» Den siktede 32-åringen ble kort tid etter hendelsen pågrepet, og ble 16. januar besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og to ukers full isolasjon. Mannen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men har gitt en forklaring rundt at han befant seg i den aktuelle bilen.

Da kidnappingen skjedde var han allerede tiltalt i en helerisak, etter at han og en venn ble pågrepet med 250 000 kroner i kontanter som 32-åringen hevder stammet fra en pokergevinst. Denne saken knyttes imidlertid ikke til frihetsberøvelsen.

Denne uka sporet politiet opp 21-åringen, som nå har tilstått å ha vært med på kidnappingen.

- Min klient har erkjent straffskyld etter siktelsen og har forklart seg til politiet om sin rolle i denne saken. Han samtykket også til varetektsfengsling, sier 21-åringens forsvarer, advokat René Ibsen, til Dagbladet.

Den sist pågrepne ble allerede som 18-åring dømt til fengsel for et brutalt hjemmeran, vold, biltyverier og narkobruk. Seinere har han etter det Dagbladet erfarer også blitt etterforsket for blant annet betydelige narkotikabeslag og utpressing.

Dagbladet har i dag ikke fått tak i 32-åringens advokat. Forsvareren til mannen som ennå er etterlyst ønsker ikke å kommentere saken. Etter det Dagbladet forstår befinner denne siktede seg nå i utlandet.

Hele Norges coronakart