Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnapping var bløff

Foran sjokkerte tilskuere ble en mann i 20-åra tvunget inn i en bil og kjørt vekk midt i Arendal sentrum i ettermiddag. Det de ikke visste var at «kidnappingen» bare var en bløff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Telefonlinjene sto ikke stille her, sier etterforsker ved Arendal politistasjon Svein Johnsen til Dagbladet.no. Sjokkerte arendalitter heiv seg på telefonen da de i 18-tida i ettermiddag ble vitner til hva som så ut til å være en ekte kidnapping. Like ved den berømte rutebilstasjonen i sentrum ble en mann i begynnelsen av 20-åra tatt kvelertak på og overmannet av en annen. Han ble deretter slept bort til en jeep som kjørte bort.

Stort apparat

Politiet rykket raskt ut og satte i gang et stort apparat for å oppspore de to kidnapperne og 'offeret' deres. Saken ble etterforsket som en mulig kidnapping.

Da eieren av bilen ble sporet opp og tatt inn til avhør, begynte politiet likevel å ane at det ikke var en virkelig bortføring de hadde med å gjøre.

- Gjennom bileieren fikk vi telefonnummeret til han som skulle være kidnappet. Da vi ringte dette nummeret var det han som tok telefonen, sier Johnsen. Nede på politistasjonen innrømmet den 'kidnappede' at hele episoden var iscenesatt.

Visste ikke

- En svært dårlig spøk, mener Johnsen.

I avhøret har bileieren forklart at han var uvitende om det som de to passasjerene hans foretok seg utenfor rutebilstasjonen. Da de to satte seg inn i bilen var han ikke klar over oppstyret de hadde skapt på utsiden, hevder han.

Politiet i Arendal har nå avslutta avhørene av de tre spøkefuglene. Det ikke er tatt noen avgjørelse om de vil bli rettsforfulgt.

Alle tre er i begynnelsen av 20-åra og fra Arendal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media