Kidnapping var bløff

Foran sjokkerte tilskuere ble en mann i 20-åra tvunget inn i en bil og kjørt vekk midt i Arendal sentrum i ettermiddag. Det de ikke visste var at «kidnappingen» bare var en bløff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Telefonlinjene sto ikke stille her, sier etterforsker ved Arendal politistasjon Svein Johnsen til Dagbladet.no. Sjokkerte arendalitter heiv seg på telefonen da de i 18-tida i ettermiddag ble vitner til hva som så ut til å være en ekte kidnapping. Like ved den berømte rutebilstasjonen i sentrum ble en mann i begynnelsen av 20-åra tatt kvelertak på og overmannet av en annen. Han ble deretter slept bort til en jeep som kjørte bort.

Stort apparat

Politiet rykket raskt ut og satte i gang et stort apparat for å oppspore de to kidnapperne og 'offeret' deres. Saken ble etterforsket som en mulig kidnapping.

Da eieren av bilen ble sporet opp og tatt inn til avhør, begynte politiet likevel å ane at det ikke var en virkelig bortføring de hadde med å gjøre.

- Gjennom bileieren fikk vi telefonnummeret til han som skulle være kidnappet. Da vi ringte dette nummeret var det han som tok telefonen, sier Johnsen. Nede på politistasjonen innrømmet den 'kidnappede' at hele episoden var iscenesatt.

Visste ikke

- En svært dårlig spøk, mener Johnsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer