Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappingen av Denise var så utrolig at politiet ikke trodde på henne. Nå er gjerningsmannen dømt

- Hun så ikke ut som et offer, hevdet politiet.

KIDNAPPET: 25.mars 2015 ble Denise Huskins dopet ned og bortført. Men da hun ble sluppet fri trodde ikke politiet på henne. Her er hun sammen med kjæresten Aaron Quinn, som også ble overfalt i parets hjem, under en pressekonferanse i 2015. Foto: Mike Jory / The Times-Herald via AP / NTB scanpix
KIDNAPPET: 25.mars 2015 ble Denise Huskins dopet ned og bortført. Men da hun ble sluppet fri trodde ikke politiet på henne. Her er hun sammen med kjæresten Aaron Quinn, som også ble overfalt i parets hjem, under en pressekonferanse i 2015. Foto: Mike Jory / The Times-Herald via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For to år siden ble Denise Huskins og hennes kjæreste Aaron Quinn overfalt og dopet ned i sitt eget hjem i Vallejo i California, skriver nyhetsbyrået AP.

Historien som utspant seg i dagene, ukene og månedene etter er ganske utrolig og inneholder blant annet bløffpåstander fra politiet.

23.mars 2015 brøt Matthew Muller, en tidligere soldat, seg inn i hjemmet til Huskins og Quinn.

Der truet han dem med et elektrosjokkvåpen og en vannpistol, som Muller hadde fått til å se ut som en ekte pistol.

Han bandt paret og tvang dem til å drikke et sovemiddel.

Ba om løsepenger

Huskins og Quinn fikk deretter bind for øynene, før Muller spilte av en beskjed han hadde spilt inn på forhånd, som skulle gi paret inntrykk av at det var flere enn en gjerningsperson.

Etter dette puttet han Huskins i bagasjerommet på bilen sin og kjørte henne til sitt hjem i South Lake Tahoe, der han holdt henne i to dager.

Mens han holdt Denise Huskins fanget, kontaktet Muller Quinn via telefon og e-post. Han ba om 17.000 dollar i løsepenger, skriver Los Angeles Times.

Quinn på sin side ble avhørt i timesvis. Politiet hadde en teori om at han muligens var involvert i kjærestens forsvinning.

Men etter to dager ble Denise Huskins sluppet fri. Muller kjørte henne til hennes hjemby Huntington Beach, der han slapp henne fri.

- Bløff, sa politiet

Men marerittet var ikke over for Huskins.

Politiet i Vallejo kalte nemlig historien hennes en bløff og sammenlignet den med filmen og boka ved navn «Gone Girl», der ei kvinne forsvinner og, når hun dukker opp igjen, dikter opp en historie om at hun har blitt bortført.

Drøye to måneder etter kidnappingen kom sannheten for en dag, da FBI offentliggjorde at bevis de hadde samlet inn i forbindelse med et innbrudd, koblet Muller til bortføringen av Denise Huskins.

På bakgrunn av de nye opplysningene sendte politiet i Vallejo to identiske brev til Quinn og Huskins der de ba om unnskyldning og sa at politidepartementets uttalelser i saken hadde «vist seg å være unødvendig harde og støtende».

- Det er nå klart at det var en kidnapping, det var ingen bløff eller iscenesatt hendelse og våre konklusjoner var gale, skrev politisjef Andrew Bidou i brevet.

- Så ikke ut som et offer

Og i august i fjor ble det kjent hvorfor politiet i Vallejo hadde konkludert som de gjorde.

De trodde historien var en bløff fordi Huskins «ikke oppførte seg som noe offer for kidnapping» og hun skal ikke ha samarbeidet med politiet.

Den nå pensjonerte politisjefen James O´Connell instruerte politiets talsmann om å fortelle journalister at Huskins forsvinning så ut til å være «en iscenesatt hendelse framfor en bortføring av en fremmed».

Huskins har gått til søksmål mot to politibetjenter, som hun anklager for ærekrenkelse og for å ha påført henne emosjonelt ubehag.

Torsdag falt også dommen mot kidnapper Muller. Han ble dømt til 40 års fengsel.

Mareritt hver natt

Før dommen falt fortalte en gråtkvalt Denise Huskins om «helvete hun hadde overlevd».

- Du behandlet meg som et objekt, en leke, et dyr, sa Huskins.

Hun beskrev to døgn med fysisk og psykisk tortur.

- Jeg har fremdeles mareritt hver natt. Søvn er ikke hvile for meg, sa hun.

Dommer Troy Nunley kalte borføringen en «avskyelig, uhyggelig og fryktelig forbrytelse».

Muller tilstod og fikk derfor strafferabatt. Uten tilståelsen hadde han trolig blitt dømt til livstid i fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media