- Kidnappingen strider mot islam

Afghanere demonstrerte mot Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt tusen afghanere samlet seg i gatene i Ghazni sør i Afghanistan tirsdag og krevde at Taliban frigir de 23 sørkoreanske gislene.

- Vi krever at Taliban frigir gislene så snart som mulig. Deres handlinger strider mot islam og vår høyt respekterte kultur, sa en av demonstrantene, Mir Mahfooz.

- Taliban bør skamme seg over å ha kidnappet kvinner, understreket en annen.

Protestantene ropte slagord mot Taliban, da de samlet seg i Ghaznis gater tirsdag. Politisjef i provinsen, Alishah Ahmadzai, bekreftet at det hadde vært en protest mot Taliban, og la til at protesten gikk fredelig for seg.

Taliban-opprørerne har truet med å drepe de sørkoreanske gislene, dersom ikke Sør-Korea innen klokken 16.30 tirsdag, norsk tid, går med på å trekke 200 soldater tilbake fra Afghanistan. Men fristen har blitt utsatt flere ganger.

Eldre afghanere og lærde muslimer forsøkte tirsdag morgen å forhandle med opprørerne. (NTB)

DEMONSTRERTE: Afghanere i Ghazni-provinsen i Afghanistan demonstrerte mot Talibans kidnapping av sørkoreanere. Foto: SCANPIX / AP
DEMONSTRERTE: Afghanere i Ghazni-provinsen i Afghanistan demonstrerte mot Talibans kidnapping av sørkoreanere. Foto: SCANPIX / AP Vis mer