SPESIALBYGD CELLE: Den kidnappingsdømte lokalpolitikeren stengte datteren sin inne i denne spesialbygde cella etter at han bortførte henne fra en adresse. Han hevder han handlet i nødrett og forsøkte å redde livet hennes ved å tvinge datteren til å avruse seg. Foto: Politiet
SPESIALBYGD CELLE: Den kidnappingsdømte lokalpolitikeren stengte datteren sin inne i denne spesialbygde cella etter at han bortførte henne fra en adresse. Han hevder han handlet i nødrett og forsøkte å redde livet hennes ved å tvinge datteren til å avruse seg. Foto: PolitietVis mer

Kidnappingsdømt lokalpolitiker anker dommen: - Jeg vil ikke bli straffet for å forsøke å redde liv

Lokalpolitikeren fra Aust-Agder til Dagbladet: - Jeg hadde ingen andre valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag ble en lokalpolitiker fra Aust-Agder dømt til 120 dagers betinget fengsel for å ha kidnappet sin egen datter og holdt henne innestengt i ei spesialbygd celle.

To andre menn ble også dømt for medvirkning i saken.

Lokalpolitikeren opplyser overfor Dagbladet at han akter å anke dommen mot ham, og framholder fremdeles at han er uskyldig. Det vil si at dommen ikke er rettskraftig.

- Jeg mener fortsatt at jeg handlet for å redde liv, og at jeg handlet med nødrett, sier lokalpolitikeren til Dagbladet.

Han har hele tida framholdt at han bortførte datteren for å forsøke å få en slutt på hennes rusproblem. I dommen fra Aust-Agder tingrett ble rusproblemet beskrevet som alvorlig og langvarig.

Alle tre anker

Det er hvordan Aust-Agder tingrett har tolket spørsmålet om nødrett lokalpolitikeren og hans advokat Henrik Bliksrud er uenig i, og som danner ankegrunnlaget, ifølge politikeren.

- Jeg er uskyldig og vil ikke bli straffet for å forsøke å redde liv. Det har vi også inderlig forsøkt å gjøre. Jeg kan ikke se at det skal resultere i noen dom, sier han til Dagbladet, og opplyser samtidig at de to personene som var tiltalt med ham, også har besluttet å anke dommen.

- Angrer du på at du bortførte din egen datter?

- Alle er verdensmestere i etterpåklokskap, men jeg hadde ingen andre valg. Jeg trodde hun skulle dø.

Spesialbygd celle

Det var 1. juli i fjor at lokalpolitikeren troppet opp på en adresse hvor datteren i 20-åra befant seg sammen med flere andre. Med seg hadde han de to unge mennene.

Etter et basketak med beboerne tok de tre mennene kvinnen med seg, bandt henne med strips, satte på henne hørselvern og trædde ei hette over hodet hennes.

Deretter ble hun kjørt til den spesialbygde cella, som ligger i et næringsbygg faren disponerer. Der ble hun påsatt håndjern og lenket på føttene.

Ifølge advokat Bliksrud lå cella i første etasje og var uten vindu. Det skulle imidlertid ha vært ei lufteluke der, som ikke kunne åpnes utenfra.

De to andre tiltalte ble også dømt til betinget fengsel. Sammen ble alle tre dømt til å betale 40 000 kroner i oppreisning til lokalpolitikerens datter.