TALIBAN: Minerydderne ble onsdag kidnappet i et distrikt der talibanske opprørere står svært sterkt. I dag ble sju av dem funnet halshogget. Foto: Tore Gjerstad/Dagbladet
TALIBAN: Minerydderne ble onsdag kidnappet i et distrikt der talibanske opprørere står svært sterkt. I dag ble sju av dem funnet halshogget. Foto: Tore Gjerstad/DagbladetVis mer

- Kidnappingsofre funnet halshogget i Afghanistan

Sju av 28 mineryddingsarbeidere som denne uka ble kidnappet vest i Afghanistan, ble i dag funnet halshogget , ifølge afghansk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minerydderne ble onsdag kidnappet i et distrikt der talibanske opprørere står svært sterkt, men Taliban har ikke så langt tatt på seg skylden for kidnappingene.

Søndag ble sju av de 28 som ble bortført, funnet drept. Alle var halshogget, ifølge politiet.

Hva som har skjedd med de 21 andre bortførte, er uklart.

Ifølge politisjef i Farah-provinsen, Mohammad Ghaws Maylar, jobbet minerydderne for den afghanske hjelpeorganisasjonen Demining Agency for Afghanistan. Organisasjonen har sin base i Kandahar, men minerydderne var på oppdrag i den vestlige provinsen da de ble bortført.

I desember i fjor ble 18 afghanere som jobbet for en annen minerydderorganisasjon kidnappet i Khost-provinsen. De 18 ble til slutt reddet ut i en samarbeidsaksjon mellom afghanske og utenlandske tropper.

(NTB)