etterlyst: Politiet har offentliggjort denne videoen, som de håper vil lede dem to etterlyste menn. Video: PolitietVis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Kidnapping i Oslo

Kidnappingssaken: Politiet har gitt ut overvåkingsvideo fra åstedet

Etterlyser to menn. Offeret er ikke funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet offentliggjør nå en overvåkingsvideo fra åstedet i forbindelse med kidnappingen på Søndre Nordstrand i forrige uke. Med dette håper de å kunne komme nærmere å finne de to mennene de tidligere har etterlyst med bilde.

- Vi har ikke fått inn så mange tilbakemeldinger som vi kunne ønske, og videoen gir mer informasjon enn stillbilder; for eksempel kan man se ganglag og kroppsholdning, og se de etterlyste fra en annen vinkel, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga til Dagbladet.

Frykter drap

Tre menn er pågrepet, siktet og fengslet i den spesielle saken, men fremdeles står politiet uten noe kidnappingsoffer. De frykter mannen kan være fanget på ukjent sted eller i verste fall drept, og oppfordrer ham til å melde seg, i tilfelle han er sluppet fri.

MISTENKT: Politiet mener de to mennene i videoen deltok i kidnappingen. Foto: Politiet
MISTENKT: Politiet mener de to mennene i videoen deltok i kidnappingen. Foto: Politiet Vis mer

- Vi har ikke ID på de etterlyste, og ikke ID på fornærmede, og det er veldig om å gjøre for oss å få denne informasjonen. Vi vet ikke om han er sluppet løs eller sitter bundet et sted, sier Aga.

Politiet mener de to etterlyste mennene var involvert i kidnappingen, i tillegg til de tre som sitter fengslet.

Aga understreker at politiet mener det faktisk har skjedd en bortføring. Hun kan imidlertid ikke kommentere hvordan politiet har fått tak i videoen de nå går ut med.

Kjent miljø

Det var torsdag morgen i forrige uke flere personer ble vitne til at en mann ble tvunget inn i en Toyota Yaris på en parkeringsplass på Ljan, et steinkast fra E18.

Etterforskingen ledet politiet til Toyotaen samt tre navngitte kriminelle fra det såkalte Holmlia-miljøet. Miljøet tidligere har vært knyttet til flere kidnappingssaker.

Alle de tre siktede er fengslet for to uker i full isolasjon. Dette til tross for at politiet ba om fire ukers fengsling.

- Det betyr at retten mener vi bør avklare dette innen to uker, og det lever vi godt med. Vårt primære mål er uansett å finne fornærmede innenfor denne tidsrammen, sier politiadvokat Aga.

Vil ha tips

Hun oppfordrer alle som tror de kan sitte på opplysninger relevante for saken, til å melde seg.

- Det gjelder også dem som tror de ikke har sett noe av betydning; det kan hende det har betydning for oss. Vi har dessuten utvidet tidsrommet for relevante observasjoner, sier politiadvokaten.

Politiet ønsker kontakt med alle som befant seg i området rundt Herregårdsveien 79, i tidsrommet mellom kl. 07.00 og 09.15 forrige torsdag. Folk med tips kan ringe 22 66 99 66 eller sende e-post til kriminalvakten.oslo@politiet.no.