Kidnappingssiktet 91-åring hjemme igjen

Familien til Chanakan Tosintop (9) i Mysen er sjokkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Nå hadde vi akkurat kommet ned på jorda etter skrekkopplevelsen, men så får vi beskjeden om at mannen som bortførte datteren vår er tilbake i sitt hjem igjen, sier Stein Richard Isaksen til Dagbladet.no.

Han er pappaen til Chanakan Tosintop (9) som var hjemme hos en 91 år gammel mann i Mysen i Eidsberg i Østfold 15. april. Hun kom ikke hjem etter skolen og hadde blitt med den eldre mannen hjem. Dagen etter kom hun til rette og 91-åringen ble pågrepet.

Les også: «Da får du bli med meg hjem på smørbrød, da»

Nå er mannen, som er siktet for frihetsberøvelse, tilbake i sitt hjem i den byen, skriver lokalavisa Smaalenenes Avis.

- Han var i vår varetekt kun én natt. Vi mener det ikke er noen fare for gjentakelse og hadde ikke noe grunnlag for å fremstille ham for varetekt, sier lensmann Henning Tollefsrud i Eidsberg til avisa.

- Ble aldri underretta

Det sjokkerer Isaksen.

- Det overraska meg veldig at han fikk komme hjem igjen. Jeg fikk vite det av en journalist i lokalavisa. Vi forventet at han skulle bli lagt under et slags vern, slik at han ikke kunne finne på noe lignende igjen, sier Isaksen til Dagbladet.no.

SJOKKERT: Chanakan Tosintop (9) (t.h) var borte fra familien i 16 timer. Nå er mannen (91) som er siktet for bortføringen tilbake i sitt hjem. Bildet er fra da Chanakan ble gjenforent med Stein R.C. Isaksen (2), mor Suwannee Kaensarn, Siw-Margrethe T. Isaksen (3) og far Stein R. Isaksen. Foto: Nina Hansen/DAGBLADET
SJOKKERT: Chanakan Tosintop (9) (t.h) var borte fra familien i 16 timer. Nå er mannen (91) som er siktet for bortføringen tilbake i sitt hjem. Bildet er fra da Chanakan ble gjenforent med Stein R.C. Isaksen (2), mor Suwannee Kaensarn, Siw-Margrethe T. Isaksen (3) og far Stein R. Isaksen. Foto: Nina Hansen/DAGBLADET Vis mer

Han reagerer også på at de aldri ikke fikk noe informasjon om at 91-åringen var tilbake i byen.

- Først og fremst føles det skuffende. Man får litt sjokk og man blir jo redd for datteren sin. Vi veit heller ikke hvordan hun vil reagere dersom hun støter på han igjen, sier faren, som forteller at datteren nå blir kjørt til skolen og alltid tar følge med klassekamerater hjem igjen.

- Har det best hjemme

Lensmann Tollefsrud har stor forståelse for at familien reagerer på 91-åringen er tilbake i sitt hjem.

- Jeg har forståelse for at både den berørte familien og nærmiljøet reagerer på det. Men hva skal vi gjøre? Det er ikke grunnlag for å fengsle ham. Han har frivillig vært på et psykiatrisk hjem i ettertid, men det er ikke grunnlag for å tvangsinnlegge ham. Han er frisk og rask helsemessig, så det er heller ikke mulig å skaffe ham en sykehjemsplass. De plassene der er det stor nok kamp om fra før av mellom de som virkelig trenger den, sier lensmannen.

Han forteller at saken er oppklart og ferdig etterforska for politiets del.

- Nå er han hjemme, der han kanskje har det best. Han får også oppfølging av hjemmesykepleien i kommunen, sier Tollefsrud, som er enig i at det ville vært en god idé å underrette den berørte familien om 91-åringens hjemkomst.

Kidnappingssiktet 91-åring hjemme igjen
TILBAKE HJEMME: Den 91 år gamle mannen er tilbake i sitt hjem igjen. Det var ikke grunnlag for å varetektsfengsle ham eller tvangsinnlegge han på en helseinstitusjon.