OPPHOLDT SEG I DENNE CAMPINGVOGNA: Politiet mener at en eller flere gjerningspersoner oppholdt seg i denne campingvogna kort tid før en mann i 40-åra ble slått med jernstang og kidnappet på en parkeringsplass i Liakollveien på Holmlia. Nå er personer fra samme kriminelle miljø siktet for ny kidnapping av en ukjent person. Foto: Politiet
OPPHOLDT SEG I DENNE CAMPINGVOGNA: Politiet mener at en eller flere gjerningspersoner oppholdt seg i denne campingvogna kort tid før en mann i 40-åra ble slått med jernstang og kidnappet på en parkeringsplass i Liakollveien på Holmlia. Nå er personer fra samme kriminelle miljø siktet for ny kidnapping av en ukjent person. Foto: PolitietVis mer

Kidnappingen i Oslo:

Kidnappingssiktet fikk forbrukslån med lønnsslipp fra 31. februar og 31. april

Skal være medlem av kriminelt miljø tilknyttet andre kidnappingssaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet har pågrepet tre personer som har vært etterlyst internt etter kidnappingen sør i byen torsdag.

Lørdag ble to personer varetektsfengslet i to uker på full isolasjon. Mandag ble en 29-åring framstilt for fengslings i Oslo tingrett.

Mandag kveld lette fortsatt politiet etter mannen som skal ha blitt kidnappet.

Politiet har fått konkrete tips på hvem kidnappingsofferet er og jobber nå ut fra disse.

- Vi leter i kveld på bakgrunn av flere tips, sier etterforskningsleder Thor Martin Elton.

Nekter straffskyld

De tre mennene som er siktet for kidnappingen, nekter straffskyld, ifølge deres forsvarere.

Politiet har i saken tatt beslag i en sølvfarget Toyota Yaris som svarer til kjøretøyet de etterlyste etter kidnappingen. Bilen har en tilknytning til en av de to pågrepne.

Etter det Dagbladet kjenner til, er alle personene tilknyttet et kriminelt gjengmiljø i Oslo.

Dette miljøet er knyttet til flere alvorlige saker de siste åra, og også flere andre kidnappingssaker.

Kidnapping i fjor

I mai i år, satt sju personer fra miljøet varetektsfengslet for å ha kidnappet en mann i 40-åra med irakisk bakgrunn, fra en parkeringsplass i Liakollveien på Holmlia i Oslo i september i fjor.

BORTFØRINGSBILEN: Denne bilen, en svart BMW X5, ble brukt ifølge politiet til å kidnappe en mann med irakisk bakgrunn i september i fjor. Kidnappingen som skjedde torsdag i forrige uke, knyttes til samme miljøet.
BORTFØRINGSBILEN: Denne bilen, en svart BMW X5, ble brukt ifølge politiet til å kidnappe en mann med irakisk bakgrunn i september i fjor. Kidnappingen som skjedde torsdag i forrige uke, knyttes til samme miljøet. Vis mer

Mannen var savnet i to dager, og bilen hans ble etterlyst av politiet, før han ble funnet.

- Vi har denne forrige saken og andre saker i bakhodet når vi etterforsker denne saken, sier politiførstebetjent Thor Martin Elton til Dagbladet, som opplyser at det kan bli aktuelt med flere pågripelser fra samme miljø i saken.

«Operasjon Remotia»

Politiet mener at mannen i 40-åra ble utsatt for grov frihetsberøvelse. Fornærmede selv har forklart at han klarte å kontakte en kjenning over telefon, og videre kom seg i frihet. Andre har forklart at han ble sluppet fri.

Politiet karakteriserer denne kidnappinga, som ble etterforsket under navnet «Operasjon Remotia», som den alvorligste kidnappingssaken knyttet til miljøet.

To 29 år gamle menn som ble pågrepet etter «Operasjon Remotia», er nå pågrepet i forbindelse med kidnappingen av den ukjente personen. Disse to mennene pekes ifølge Dagbladets kilder ut som torpedoer for det kriminelle miljøet.

Jon Anders Hasle forsvarer en av 29-åringene.

FORSVARER: Jon Anders Hasle forsvarer en 29 år gammel mann fra Oslo som ifølge politiet er tilknyttet et kriminelt miljø i Oslo. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
FORSVARER: Jon Anders Hasle forsvarer en 29 år gammel mann fra Oslo som ifølge politiet er tilknyttet et kriminelt miljø i Oslo. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

- Han nekter straffskyld, sier Hasle til Dagbladet.

- Har han noen kommentar til at han skal være fotografert på åstedet?

- Det ønsker jeg ikke på nåværende tidspunkt å kommentere, sier Hasle.

Bedrageri

En annen 29 år gammel mann, bosatt i Oslo er dømt for en rekke forhold:

  • Vold: I 2008 ble han dømt for å ha slått en kvinne med balltre av metall slik at hun fikk hevelser og kutt.
  • Bedrageri: 27. mai 2014 fikk han utbetalt kr 199 240 kroner i lån fra Santander Consumber Bank AS for å kjøpe en Mercedes. Han fremla lønnsslipper fra et bilvaskefirma for februar, mars og april 2014. Utbetalingsdatoene var blant annet 31.02.14 og 31.04.14. Begge datoer eksisterer ikke. Han ble dømt for grovt bedrageri.
  • Ammunisjon: Han erkjente straffskyld for han var i besittelse av ammunisjon ervervet i strid med våpenloven.
  • Heleri: Han var i besittelse av politieffekter, herunder en politiuniform som tilhørte en tidligere ansatt i politiet. Han erkjente straffskyld for forholdet, og hadde forklart at han ikke visste at effektene var stjålet.

Han er også dømt for å ha unndratt seg politiet på åpen gate, for å føre bil uten førerkort. Han nekter straffskyld for kidnappingen før helga, ifølge hans forsvarer Arild Langenes.

En 25 år gammel mann, som ble pågrepet først i sakskomplekset, er tidligere dømt for å ha brukt narkotika.

- Han erkjenner ikke erkjenner skyld og at han stiller seg helt uforstående til siktelsen. Fra mitt ståsted fremstår ikke siktelsen godt begrunnet, sier 25-åringens forsvarer, Øyvind Bratlien, til Dagbladet.