Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kikker på kikker

Naboene i Trondheim holder seg våkne, natt etter natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Adresseavisa bringer i dag en historie fra Lerkendal i Trondheim. Om gode naboer som er engstelige for en mann som skal ha «terrorisert» nabolaget i et halvt års tid. Så redde er de, at de har sittet oppe flere titalls netter for å, ja, holde mannen under oppsyn.

Det var Marte som så ham først. Hun var alene hjemme, og fikk plutselig øye på en mannsperson utenfor soveromsvinduet. Dagen derpå fant hun det som øyensynlig har vært mannens faste utkikkstårn for kvelden: en stol utenfor stuevinduet.

- Det var fryktelig ekkelt. Jeg titter ut av vinduet flere ganger om kvelden, og blir forferdelig rastløs, forteller Marte.

- Jeg klarer ikke en gang å sitte stille og se på fjernsyn, men går rundt i leiligheten for å se ut av vinduene.

De engstelige naboene sitter gjerne oppe til tre om natta, og sender hverandre tekstmeldinger for å holde oversikten. De har også sikret seg videoopptak av kikkeren, og håper dette vil hjelpe politiet i etterforskningen.

Politiet advarer nå mot å sove med vinduene åpne - plageånden nøyer seg nemlig ikke alltid med å se ting utenfra.

ØYE FOR ØYE: Nabolaget ved Lerkendal i Trondheim føler seg terrorisert av kikker, og kikker tilbake. (Illustrasjonsbilde: Alex (Malcolm McDonald) i Stanley Kubricks kontroversielle «A Clockwork Orange»)