- Kikket på nakne kvinner gjennom hull i veggen

Stavanger-mannen skal ha brukt hull i veggen for å kikke på kvinner i garderoben og solariet på Sats Elixia.

TILTALT: En Stavanger-mann i 50-åra er tilatlt for å ha kikket på kvinner gjennom hull i veggen, blant annet på et treningssenter i Sandnes. Bildet er av et annet treningsstudio som ikke har noe med saken å gjøre. Illustrsjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TILTALT: En Stavanger-mann i 50-åra er tilatlt for å ha kikket på kvinner gjennom hull i veggen, blant annet på et treningssenter i Sandnes. Bildet er av et annet treningsstudio som ikke har noe med saken å gjøre. Illustrsjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

En mann i 50-åra fra Stavanger er tiltalt for å ha kikket på nakne kvinner gjennom hull som var laget i veggen på et treningssenter i Sandnes, og på kvinner som benyttet et toalett i Lyngdal.

Det skriver Rogalands Avis, som først omtalte saken.

Det første forholdet skal ifølge tiltalen ha funnet sted en gang forut for søndag 29. oktober 2017 klokka 15.30 i Lyngdal.

Påtalemyndigheten mener mannen skjulte seg inne på et dametoalett, hvor han kikket - via to sett med hull som var urettmessig laget på hver side av toalettbåsen - på jenter og kvinner som benyttet de tilstøtende toalettbåsene.

Under tre måneder seinere skal mannen ha slått til igjen, denne gangen inne i en damegarderobe/solarium hos treningssenteret Sats Elixia i Sandnes.

Der skjulte han seg ifølge tiltalen inne i garderoben og kikket - nok en gang «via et sett med hull som var urettmessig laget inn mot damegarderoben» - på formodentlig avkledde jenter og kvinner som benyttet dusjen og garderoben.

Mannen er tiltalt for to brudd på straffelovens § 298, som omhandler seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke:

Rettssaken er berammet i Jæren tingrett i august i år.

Dagsavisen viser til tiltalen, og skriver at mannen tidligere skal være dømt for liknende forhold.

Mannens forsvarer, advokat Tore Helseth Høyer, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.