Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kilde: Bensinbombe mot Aung San Suu Kyis hus

En bensinbombe er kastet mot Aung San Suu Kyis villa, opplyser en regjeringstalsmann i Myanmar. Suu Kyi var ikke hjemme.

BOMBE: En bensinbombe ble torsdag kastet mot Aung San Suu Kyis hus, ifølge den myanmarske regjeringen. Arkivfoto: Hein Htet / AP / NTB scanpix
BOMBE: En bensinbombe ble torsdag kastet mot Aung San Suu Kyis hus, ifølge den myanmarske regjeringen. Arkivfoto: Hein Htet / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en bensinbombe, bekrefter talsmann Zaw Htay overfor nyhetsbyrået AFP uten å komme med noen nærmere detaljer om et mulig motiv for det begrensede, men sjeldne angrepet mot landets demokratihelt.

Det er ikke kjent hvem som kastet bomben, eller om den påførte huset skader, men Suu Kyi var ikke hjemme under angrepet.

Aung San Suu Kyi ble tildelt Nobels fredspris i 1991 og overtok som de facto statsminister i Myanmar etter at Nasjonalligaen for demokrati (NLD) vant valget i 2015.

Hun fått hard internasjonal kritikk for ikke å ha stanset eller tatt avstand fra regjeringsstyrkenes overgrep mot den muslimske rohingya-minoriteten de siste månedene.

Over 680.000 rohingyaer er drevet på flukt fra Myanmar til nabolandet Bangladesh siden august

Mange av flyktningene har fortalt om drap, voldtekter og nedbrenning av landsbyer, og FN mener at det er snakk om etnisk rensing.

Suu Kyi er i praksis landets øverste sivile leder, selv om en grunnlovsforordning utelukker henne fra presidentvervet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!