Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kilder: - Oljefondet kjøper opp «råtten» gjeld i Kina

Bruker en milliard kroner.

- KJØPER GJELD: «Oljefondet» skal ifølge asiatiske finanskilder være i ferd med å kjøpe opp «råtten» kinesisk gjeld. Her er direktør Yngve Slyngstad i Statens pensjonsfond utland, som er det offisielle navnet på fondet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- KJØPER GJELD: «Oljefondet» skal ifølge asiatiske finanskilder være i ferd med å kjøpe opp «råtten» kinesisk gjeld. Her er direktør Yngve Slyngstad i Statens pensjonsfond utland, som er det offisielle navnet på fondet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens pensjonsfond utland («oljefondet») inngår i en gruppe på ti investorer som skal ha tilbudt å kjøpe opp 45 prosent av aksjene i det kinesiske selskapet Cinda Asset Management Corp når det i morgen går på børs, ifølge Reuters.

Nyheten omtales i en rekke asiatiske finansmedier i helgen.

Cinda er ett av fire kinesiske selskap som har spesialisert seg på å kjøpe opp misligholdte lån, og selskapet håper å få inn i overkant av 12 milliarder kroner gjennom å børsnotere seg.

Kilder sier til Reuters at investorgruppen totalt vil gå inn med rundt 6 milliarder kroner i selskapet. Oljefondets andel av dette skal være i underkant av 1 milliard kroner.

Børsnoteringen til Cinda har vakt stor interesse blant gjeldsforvaltere, hedgefond og kinesiske forsikringsgiganter. Bakgrunnen er vurderingen av at nedgangen i den kinesiske økonomien vil føre til en økning i misligholdte lån, noe som vil føre til et økt behov for tjenestene til Cinda og de tre spesialistene.

Allerede i tredje kvartal har volumet av misligholdte lån i kinesiske banker steget fra 24 milliarder kroner til 561 milliarder kroner, noe som er den største kvartalsmessige økningen i volumet av dårlige lån siden fjerde kvartal 2005.

Norges Bank Investment Management, som forvalter Statens pensjonsfond utland, var ikke tilgjengelig for kommentar i dag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media