Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kilder: ANC krever Zumas avgang

ANC har i et møte besluttet å avsette president Jacob Zuma, opplyser ikke navngitte kilder til Reuters.

PRESIDENT: ANC krever at Sør-Afrikas president Jacob Zuma går av innen 48 timer, opplyser kilder til sørafrikanske SABC. Foto: AP / NTB scanpix
PRESIDENT: ANC krever at Sør-Afrikas president Jacob Zuma går av innen 48 timer, opplyser kilder til sørafrikanske SABC. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 13 timer avsluttet ANC tirsdag morgen møtet der de diskuterte president Jacob Zumas fremtid.

– Vi har bestemt oss for å avsette Zuma, men han vet det foreløpig ikke selv, skal en kilde i ANC ha sagt til nyhetsbyrået Reuters. Andre medier melder imidlertid at partiet vil skrive til Zuma og be ham trekke seg som president.

Mandag kveld uttalte andre ikke navngitte kilder at Zuma skal ha fått 48 timer på seg til å gå av.

Natt til tirsdag skal ANC-leder Cyril Ramaphosa og partisekretær Ace Magashule ha blitt sett på vei inn i Zumas hjem i Pretoria.

– Cyril dro dit for å prate med ham, sier kilden til Reuters og tilføyer at det var store diskusjoner i partiet om Zumas videre fremtid da Ramaphosa kom tilbake.

Ifølge lokale medier skal Zuma ha bedt om å bli sittende i ytterligere tre måneder i bytte mot at han da går frivillig. Det skal ANC ha avslått.

Zuma gikk av som ANC-leder i desember. Hans presidentperiode utløper i 2019, men han har vært under økende press for å gå av og overlate makten til ANC-leder Ramaphosa.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!