Kilder: Går mot slutten

Torsdag kveld ankommer ungdomspartilederne regjeringsforhandlingene i Hurdal. Kilder tett på prosessen bekrefter at Ap og Sp nå er i sluttfasen.

FORSINKET: Trygve Slagsvold Vedum er sent ute til å forsette sonderingene om å danne regjering. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

HURDAL (Dagbladet): Regjeringsforhandlingene mellom Ap og Sp i Hurdal går mot slutten.

Det får Dagbladet bekreftet av kilder tett på prosessen.

Mantraet om at «ingenting er klart før alt er klart» gjentas likevel av mange i forhandlingsdelegasjonene. Én mulighet er at Hurdal-plattformen lanseres allerede i morgen. Neste mulighet er søndag, fordi begge partilederne må være til stede når Stortinget konstitueres lørdag.

Dropper kanskje Stortinget

Tidligere denne uka fikk Dagbladet beskjed om at både Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum kom til å prioritere å være i Stortinget også fredag.

Torsdag kveld er beskjeden annerledes: Det åpnes nå for at Ap-lederen dropper møtene i Stortinget fredag for å bli i Hurdal, men ingenting er bekreftet.

Forhandlingsdelegasjonene fra Ap og Sp fikk torsdag kveld også besøk av AUF-leder Astrid Hoem og Senterungdommens leder Torleik Svelle.

De to ungdomspartilederne opplyser at de skal bli på hotellet til fredag.

- Det skal bli spennende å se hva de er kommet fram til, sier Hoem.

- Får dere vite hva de har kommet fram til?

- Vi får se, svarer Hoem.

- Hardt arbeid

Vedum og Støre møtte pressen torsdag kveld, men ville ikke svare på hvor langt unna de to er en løsning.

- Hver dag er jo ett skritt nærmere. Det sier seg nesten selv, sier Vedum til pressen utenfor Hurdalsjøen Hotell torsdag.

- Det er hardt arbeid. Men sånn skal det være når en har det ansvaret som vi har.

Støre var enda mer ordknapp.

- Vi kommer til å bli ferdige, var Støres kommentar til pressen torsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer