Kilder: KrF-krav dytter for­handlingene ut på overtid

Høyre, Venstre og Frp skal i store trekk være enige om neste års statsbudsjett, men jobber fortsatt med å tekkes KrF i sluttspurten.

FORHANDLER: I fjor kranglet de borgerlige budsjettkameratene så busta føyk før de klarte å komme til enighet om et statsbudsjett for inneværende år. Nå virker det å gå atskillig roligere for seg. På bildet er de finanspolitiske talsmennene (fv) Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Terje Breivik (V) og Nikolai Astrup (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORHANDLER: I fjor kranglet de borgerlige budsjettkameratene så busta føyk før de klarte å komme til enighet om et statsbudsjett for inneværende år. Nå virker det å gå atskillig roligere for seg. På bildet er de finanspolitiske talsmennene (fv) Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Terje Breivik (V) og Nikolai Astrup (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fire borgerlige budsjettpartnerne hadde gitt seg selv frist til i dag kl 18 om å komme til enighet i forhandlingene om neste års statsbudsjett, men nå tyder mye på at forhandlingene fortsetter til minst ut på tirsdagen.

Mens Høyre, Frp og Venstre i store trekk skal ha kommet til enighet, sliter de med å tekkes KrF i sluttspurten, etter det Dagbladet forstår.

Bemanningsnorm

Det er særlig spørsmålet om en bemanningsnorm for lærere, som partiene nå strides om, forteller en kilde med kjennskap til forhandlingene til Dagbladet.

KrF ønsker en slik lærernorm sterkt, mens både Venstre og regjeringspartiene har problemer med konseptet, som de frykter skal flytte ressurser fra distriktene til byene.

Spørsmålet om en slik lærernorm var ett av punktene som fortsatt var i spill mandag.

Andre saker som nevnes er spørsmålet om pleiepenger, maskinskatt og dagpenger.

Skal være rimelig fornøyde

Mens det altså skal være uenighet mellom KrF og de øvrige som nå dytter forhandlingene ut på overtid, skal Venstre være rimelig fornøyde med måten forhandlingene med regjeringen har utviklet seg på, forteller en informert kilde.

KrF-leder Knut Arild Hareide ga imidlertid uttrykk for forsiktig optimisme overfor NTB mandag.

– Fristen er klokken 18 i kveld. Det er veldig optimistisk. Men vårt mål er å greie dette innen rimelighetens tid. Da har jeg sagt fra nå og ett døgn framover i tid, sa KrF-lederen til nyhetsbyrået mandag ettermiddag.

- I rett retning

Han sa til NRK mandag at det særlig var spørsmålet om bemanningsnorm for lærere som var vanskelig for KrF i forhandlingene nå.

Finanspolitisk talsmann Helge Andre Njåstad i Frp vil ikke uttale seg om detaljer i forhandlingene, men er optimistisk til at alle fire partier skal komme til enighet.

- Vi beveger oss i rett retning, men har fortsatt et par områder vi trenger å drøfte videre. Jeg er fortsatt optimist til at vi kan lande dette, sier Njåstad til Dagbladet mandag ettermiddag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer