Kjærvik-drapet

Kilder: Medlem av pistolklubb

Våpenet politiet har beslaglagt skal være eid av drapssiktede, får Dagbladet opplyst av kilder.

UNDERSØKER: Krimteknikere var på plass for å gjøre undersøkelser etter drapet på Røa 13. april. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den drapssiktede sønnen skal ha hatt med seg våpenet da han oppsøkte boligen til Tor Kjærvik (70) mandag kveld, får Dagbladet opplyst. Den profilerte advokaten ble skutt og drept i sin egen bolig. Samboeren klarte å unnslippe skuddene i live.

Nå er mannen i 30-åra siktet for drap og drapsforsøk. Han er varetektsfengslet i fire uker. Det er ukjent hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

Dagbladet får opplyst at han selv skal være eier av skytevåpenet. Han skal ha våpenlisens, og være medlem av en pistolklubb, ifølge Dagbladets opplysninger.

Pistolen er nå beslaglagt av politiet.

Knytter våpenet til siktede

Politiadvokat Anne Marie Hustad bekrefter overfor Dagbladet at etterforskerne knytter våpenet til siktede, men ønsker ikke å gå i detalj om dette.

- Jeg kan bekrefte at det er beslaglagt et våpen og at vi knytter dette til siktede. Videre undersøkelser rundt han og våpenbruk, gjenstår å se om blir en del av den videre etterforskningen. Om det blir relevant, vil vi gjøre slike undersøkelser, sier Hustad.

Dagbladet har vært i kontakt med en rekke pistolklubber på Østlandet, uten å få bekreftet hvilken den siktede kan tilhøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer