Kilder: Soldat ville bombe CNN

Soldaten Jarrett William Smith (24) er siktet for å ha delt informasjon om masseødeleggelsesvåpen, ifølge rettsdokumenter.

ATTENTAT: Ifølge kilder i påtalemyndigheten skal en soldat ha hatt planer om å bombe et av CNNs lokaler. Foto: Christopher Aluka Berry / Reuters / NTB Scanpix
ATTENTAT: Ifølge kilder i påtalemyndigheten skal en soldat ha hatt planer om å bombe et av CNNs lokaler. Foto: Christopher Aluka Berry / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble den amerikanske soldaten Jarrett William Smith (24) pågrepet etter trusler om å bombe hovedkvarteret til et stort amerikansk mediehus, går det fram av rettsdokumenter som CNN har fått tilgang på.

24-åringen er siktet for å ha delt informasjon om masseødeleggelsesvåpen etter å ha tilbudt seg å lære andre å lage bomber, samt å ha diskutert å bombe mediehusets hovedkvarter.

Smiths advokat har ikke ønsket å kommentere siktelsen.

CNN skal ha vært målet

Hvilket mediehus det dreier seg om, blir imidlertid ikke nevnt i rettsdokumentene. Nå melder CNN at de skal ha vært målet for den bombesiktede, ifølge to ikke navngitte kilder i påtalemyndigheten.

Av rettsdokumentene går det fram at påtalemyndigheten mener at Smith ville benytte seg av en bilbombe. Smiths plan skal ha vært å parkere en bil utenfor CNNs lokaler, for så å detonere bomba ei halvtime seinere, melder The Guardian.

Pågrepet av FBI

Soldaten ble pågrepet av FBI i en militærleir i Kansas. Det skal ha vært en ikke navngitt informant som tipset politiet om Smiths aktivitet i sosiale medier, ifølge påtalemyndigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer