Kilder: Soldat ville bombe CNN

Soldaten Jarrett William Smith (24) er siktet for å ha delt informasjon om masseødeleggelsesvåpen, ifølge rettsdokumenter.

ATTENTAT: Ifølge kilder i påtalemyndigheten skal en soldat ha hatt planer om å bombe et av CNNs lokaler. Foto: Christopher Aluka Berry / Reuters / NTB Scanpix
ATTENTAT: Ifølge kilder i påtalemyndigheten skal en soldat ha hatt planer om å bombe et av CNNs lokaler. Foto: Christopher Aluka Berry / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble den amerikanske soldaten Jarrett William Smith (24) pågrepet etter trusler om å bombe hovedkvarteret til et stort amerikansk mediehus, går det fram av rettsdokumenter som CNN har fått tilgang på.

24-åringen er siktet for å ha delt informasjon om masseødeleggelsesvåpen etter å ha tilbudt seg å lære andre å lage bomber, samt å ha diskutert å bombe mediehusets hovedkvarter.

Smiths advokat har ikke ønsket å kommentere siktelsen.

CNN skal ha vært målet

Hvilket mediehus det dreier seg om, blir imidlertid ikke nevnt i rettsdokumentene. Nå melder CNN at de skal ha vært målet for den bombesiktede, ifølge to ikke navngitte kilder i påtalemyndigheten.

Av rettsdokumentene går det fram at påtalemyndigheten mener at Smith ville benytte seg av en bilbombe. Smiths plan skal ha vært å parkere en bil utenfor CNNs lokaler, for så å detonere bomba ei halvtime seinere, melder The Guardian.

Pågrepet av FBI

Soldaten ble pågrepet av FBI i en militærleir i Kansas. Det skal ha vært en ikke navngitt informant som tipset politiet om Smiths aktivitet i sosiale medier, ifølge påtalemyndigheten.

I mars satte FBI en undercoveragent på saken. I en samtale med agenten skal siktede blant annet ha nevnt Demokratenes presidentkandidat Beto O'Rourke.

FBI-agenten skal ha fortalt at han ville gjennomføre et målrettet angrep mot en politiker, hvorpå Smith skal ha gitt ham instruksjoner om hvordan å lage en bomba eller en granat.

Ukraina-prat

- Har du noen i Texas som ville vært et egnet mål for flammer, ødeleggelser og død? skal FBI-agenten ha spurt.

- Bortsett fra Beto? Jeg vet ikke om andre personer som er relevante nok til å skape endring dersom de døde, skal siktede ha svart, ifølge påtalemyndigheten.

Tilbake i 2016 skal Smith og en annen amerikaner ha diskutert å slutte seg til høyreekstreme paramilitære grupper i Ukraina. Ifølge rettsdokumentene skal Smith ha sagt at han ville slutte seg til Det amerikanske forsvaret dersom han ikke fikk plass i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer