Corona i Oslo

Kilder: Sterk bekymring for smitte­utviklingen

Det ligger ikke an til store lettelser i Oslo. Det betyr fortsatt skjenkestopp og stengte treningssentre.

CORONA-LIVE: Administrerende helsedirektør Espen Nakstad svarer på spørsmål om corona-situasjonen. Vi går deretter direkte over til pressekonferansen med Raymond Johansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) holder pressekonferanse klokka 13 og mange har nok håp om lettelser i smittetiltakene i Oslo.

Oslo har hatt «sosial nedstengning» siden starten av november, men det er ifølge Dagbladets kilder nå sterk bekymring over utviklingen i smittesituasjonen.

Smittetallene som nå er offisielle er fra tida med enda strengere tiltak, mens det nå er en oppgang og det fryktes at flere av utbruddene er av mutert virus.

CORONA: Espen Rostrup Nakstad sammenlikner Norge med andre europeiske land, som har langt strengere smitteverntiltak, som portforbud, som i Frankrike og Italia, og skolestenging, som i Tyskland. Video: Regjeringen Vis mer

Flere urovekkende utbrudd skaper bekymring i byrådet:

Skjenkestopp

I sum betyr dette at det ikke ligger an til større lettelser i smitteverntiltakene i Oslo, etter det Dagbladet erfarer.

- VENT: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) sier han har forståelse for at folk vil sosialere seg, men understreker samtidig at vi fremdeles må vente en stund. Reporter: Amanda Walnum. Foto: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Det betyr fortsatt stengte treningssentre og fortsatt skjenkestopp.

Når det gjelder skjenking har bransjen selv sagt at det viktigste er forutsigbarhet. Blir det en for tidlig åpning som fører til ny nedstengning må arbeidsgivere betale ny periode ved nye permitteringer.

Regjeringen opphevet i går «ring»-systemet og ga Oslo tilbake myndigheten over å bestemme egne tiltak, slik Raymond Johansen hadde bedt om.

- Fortsatt alvorlig

Men med utviklingen de siste dagene, har bekymringen økt i byrådet.

- Fra mitt synspunkt er vi nå i en vanskelig fase. Folk stiller fortsatt opp, men snart ett år med smitteverntiltak og pandemi tærer på de fleste nå. Samtidig er ekstra smittsomme mutasjoner løs. Det betyr at vi må ha sterkere smitteverntiltak for å holde smitten i sjakk, skrev Raymond Johansen på Facebook i går.

- Smittetallene går ikke ned i Oslo lenger, men øker tvert imot noe. Situasjonen er fortsatt alvorlig, og gjenåpninga av byen vil skje gradvis og kontrollert, fortsatte Johansen.

Dagbladet er kjent med at det kan komme enkelte lettelser for barn og unge, men frykten er nå at den økte smitten akselererer inn i vinterferien, som er neste uke på Østlandet.

Oslo har etter hver ferie opplevd økning i smittetallene, derfor har også byrådet gått ut og bedt alle som skal reise bort om å teste seg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer