Kilder til Dagbladet: - KrF sliter

Mener partiet strever med å finansiere hjertesaker.

- SLITER: KrF-leder Knut Arild Hareide kjemper mot formussskatten i budsjettforhandlingene. Flere kilder i Venstre og i regjeringspartiene forteller til Dagbladet at det er KrF som har hatt størst grunn til å jobbe gjennom helga. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- SLITER: KrF-leder Knut Arild Hareide kjemper mot formussskatten i budsjettforhandlingene. Flere kilder i Venstre og i regjeringspartiene forteller til Dagbladet at det er KrF som har hatt størst grunn til å jobbe gjennom helga. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere kilder i Venstre og i regjeringspartiene forteller til Dagbladet at det er KrF som har hatt størst grunn til å jobbe gjennom helga: Partiet sliter med å finne inndekning for deler av sine budsjettkrav, blir det hevdet.

Fra KrF-hold hevdes det imidlertid at dette ikke er en sentral problemstilling.

- Det er ikke dette det står og faller på, sier en KrF-kilde med innsikt i budsjettforhandlingene.

- Sliter med inntjening Regjeringspartienes budsjettforslag går inn for solide kutt i formuesskatten. Høyre/Frp-regjeringen har foreslått å kutte formuesskattesatsen fra 1 til 0,75 prosent, mens bunnfradraget økes fra 1 til 1,2 millioner kroner - totalt utgjør dette 4,1 milliarder.

Regjeringspartiene står steilt på at formuesskatten må kuttes allerede i år, selv om Scheel-utvalget, som skal gjennomgå det norske skattesystemet, kommer med sin rapport i desember.

Venstre skal være villig til å møte Høyre og Frp på lettelser i formuesskatten, mens KrF ikke ønsker kutt i det hele tatt. Og det er nettopp i en uendret formuesskatt at KrF sikrer inndekning for deler av sine krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer