Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kilder til Dagbladet: - KrF sliter

Mener partiet strever med å finansiere hjertesaker.

- SLITER: KrF-leder Knut Arild Hareide kjemper mot formussskatten i budsjettforhandlingene. Flere kilder i Venstre og i regjeringspartiene forteller til Dagbladet at det er KrF som har hatt størst grunn til å jobbe gjennom helga. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- SLITER: KrF-leder Knut Arild Hareide kjemper mot formussskatten i budsjettforhandlingene. Flere kilder i Venstre og i regjeringspartiene forteller til Dagbladet at det er KrF som har hatt størst grunn til å jobbe gjennom helga. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere kilder i Venstre og i regjeringspartiene forteller til Dagbladet at det er KrF som har hatt størst grunn til å jobbe gjennom helga: Partiet sliter med å finne inndekning for deler av sine budsjettkrav, blir det hevdet.

Fra KrF-hold hevdes det imidlertid at dette ikke er en sentral problemstilling.

- Det er ikke dette det står og faller på, sier en KrF-kilde med innsikt i budsjettforhandlingene.

- Sliter med inntjening Regjeringspartienes budsjettforslag går inn for solide kutt i formuesskatten. Høyre/Frp-regjeringen har foreslått å kutte formuesskattesatsen fra 1 til 0,75 prosent, mens bunnfradraget økes fra 1 til 1,2 millioner kroner - totalt utgjør dette 4,1 milliarder.

Regjeringspartiene står steilt på at formuesskatten må kuttes allerede i år, selv om Scheel-utvalget, som skal gjennomgå det norske skattesystemet, kommer med sin rapport i desember.

Venstre skal være villig til å møte Høyre og Frp på lettelser i formuesskatten, mens KrF ikke ønsker kutt i det hele tatt. Og det er nettopp i en uendret formuesskatt at KrF sikrer inndekning for deler av sine krav.

Fikk noe å tenke på Budsjett-trøbbelet for KrF startet for alvor onsdag kveld. Da kom KrF-leder Knut Arild Hareide til budsjettmøtet, som han anså som «avgjørende», med en ny liste med spissa, absolutte krav.

Det gikk ikke som planlagt: Da partene forlot statsrådssalen på Stortinget i 22.30-tida, strøk Hareide forbi den ventende pressekorpset og nektet å la seg intervjue.

- Vi har fått noe å tenke på, formidlet han kort tid seinere via en kommunikasjonsrådgiver.

Dagen etter hasteinnkalte KrF-lederen partikollegaene på Stortinget til et eget møte om statsbudsjettet. På møtet ble stemningen beskrevet som «mer alvorlig enn noensinne», ifølge Klassekampen. Kilder avisen har snakket med sier det kan bli aktuelt å true med å velte regjeringen dersom det ikke snarlig legges mer penger på bordet. På møtet informerte KrF-lederen dessuten sine egne om en beslutning om å ta en «time-out» i forhandlingene, ifølge Dagsavisen.

Og da partiene møttes igjen torsdag kveld, ble det nettopp besluttet å ta en time-out til søndag kveld. Det ble imidlertid sagt at dette var noe alle partiene var enige om.

- Det har vært mer krevende enn forventet, sa Hareide da det korte møtet var over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media